ADVERTENTIE

Bron :: UroshPetrovic from Getty Images

Visbouillon

Zorgvuldig bereide visbouillon is een van de belangrijkste fundamenten van de keuken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg Vissenkoppen en graten Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Olijfolie Toegevoegd aan
  • 2 stuk Wortelen Toegevoegd aan
  • 2 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 1 stuk prei Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • Een paar bolletjes piment Toegevoegd aan
  • laurierblad Toegevoegd aan
  • Een paar takjes peterselie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Verhit de olie in een steelpan op middelhoog vuur. Mijn ervaring is dat ik aanraad om de visgraten goed bruin te bakken voordat je de groenten toevoegt. Deze stap helpt om een diepere smaak aan de bouillon te geven.

2. Stap

Zodra de botten bruin zijn, voeg je de gesneden wortelen, uien en prei toe. Het zal gaan als een klok op een oude tafel, maar schrik niet, het is gewoon een teken dat alle smaken samenkomen.

3. Stap

Na tien minuten van het mengsel in de pot, voeg je water toe, zodat alle groenten en kruiden bedekt zijn. Breng op smaak met zout en peper. Vergeet nu niet de piment en laurier toe te voegen.

4. Stap

Kook ongeveer twee uur op laag vuur.

5. Stap

Als de bouillon klaar is, zeef je hem om de graten en groenten te verwijderen. Zo krijg je een heldere visbouillon. Als je wilt, kun je het opfrissen met een kneepje citroen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten