ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Verse Komkommer Gewikkeld Groentebroodje

Ik hou van dit recept vanwege de eenvoud en de versheid, en niet te vergeten de visuele aantrekkingskracht.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 2 Grote komkommers Toegevoegd aan
  • 12 Kop Zachte kaas (roomkaas, feta of geitenkaas zou kunnen) Toegevoegd aan
  • 12 Kop Rode paprika, fijn gesneden Toegevoegd aan
  • 12 Kop Wortel, fijngesneden Toegevoegd aan
  • 12 Kop Verse dille, fijngehakt Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Begin met het grondig wassen van de komkommers. Ik heb gemerkt dat warmer water helpt om de waslaag te verwijderen. Snijd de komkommer in de lengte in dunne reepjes. Ik raad aan om een mandoline snijmachine te gebruiken voor gelijkmatigheid, maar een voorzichtige hand en een scherp mes kan ook.

2. Stap

Als je komkommerreepjes klaar zijn, is het tijd om de vulling te maken. Ik heb een mengsel van zachte kaas, paprika en wortel gebruikt om die heerlijke knapperigheid en smaak te krijgen, maar je kunt de vulling naar eigen smaak aanpassen. Meng de door jou gekozen kaas, in blokjes gesneden paprika, gehakte wortel en verse dille in een kom en breng op smaak met wat zout en peper.

3. Stap

Neem nu een plakje komkommer en leg het plat neer. Gebruik een theelepel of een kleine spatel om een laagje van het kaasmengsel over de lengte van het komkommerschijfje te verdelen. Denk eraan dat je het niet te vol doet, anders loopt het eruit als je het oprolt.

4. Stap

Rol het komkommerschijfje voorzichtig op met de vulling op zijn plaats en zorg ervoor dat het strak blijft. Een zachte hand is hier de sleutel - je wilt de vulling er niet uitknijpen of het komkommerschijfje breken.

5. Stap

Herhaal dit tot alle komkommerschijfjes gevuld en opgerold zijn. Als ze niet vanzelf opgerold blijven, kun je ze vastzetten met een tandenstoker.

6. Stap

Leg de afgewerkte komkommerrolletjes op een serveerschaal. Ze kunnen direct worden opgediend of gekoeld in de koelkast voor het opdienen. Als je ze van tevoren maakt, raad ik aan het zout vlak voor het serveren toe te voegen, omdat het de neiging heeft vocht uit de komkommer te onttrekken.

7. Stap

Geniet van je verse en knapperige komkommerrolletjes!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten