ADVERTENTIE

Bron :: EzumeImages via iStockPhotos

Traditionele stevige worstsoep op grootmoeders wijze

Deze worstsoep doet me denken aan de onvergetelijke dagen die ik met mijn oma heb doorgebracht. Haar soepen waren altijd vol van smaak en ze kon heerlijke maaltijden toveren met eenvoudige ingrediënten. Dit recept is een van mijn absolute favorieten en ik weet zeker dat jij en je geliefden er ook van zullen smullen!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 gemiddelde grootte Aardappelen Toegevoegd aan
  • 2 aaseter Toegevoegd aan
  • 1 Ui Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 400 g Rookworst (of naar smaak) Toegevoegd aan
  • 1 Tablespoon plantaardige olie Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 TL Marjolein Toegevoegd aan
  • 2 l Vlees- of groentebouillon Toegevoegd aan
  • Fijngehakte peterselie voor de garnering Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

50 min.
1. Stap

Om worstsoep te maken, schil je eerst de aardappelen en snij je ze in kleine blokjes. Een tip van mij: als je de aardappelen in gelijke stukken snijdt, zullen ze gelijkmatiger koken en zal je soep perfect zijn!

2. Stap

Schil vervolgens de wortelen en uien en snijd ze in blokjes. Nogmaals, de tip met de grootte.

3. Stap

Verhit de olie in een grote pan en bak de uien tot ze doorschijnend zijn. Hoe langer je de uien bakt, hoe intenser de smaak zal zijn.

4. Stap

Pers nu de knoflook erin en bak kort, maar let op dat je het niet te lang laat staan, anders wordt de knoflook bitter.

5. Stap

Voeg dan de aardappelblokjes en wortels toe. Roer alles goed door elkaar en bak kort.

6. Stap

Snijd de worst in plakjes en voeg toe.

7. Stap

Bedek alles met water, voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Ik gebruik graag bouillonblokjes voor meer smaak, maar je kunt ook zelfgemaakte bouillon gebruiken als je dat liever hebt.

8. Stap

Zodra de soep kookt, zet je het vuur laag en laat je hem ongeveer 30 minuten sudderen tot de aardappelen en wortelen zacht zijn.

9. Stap

9 Breng de eenvoudige worstsoep op smaak met zout, peper en majoraan en garneer met peterselie voor het opdienen.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

174 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

768 recepten

Diner

712 recepten

Dessert

537 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten