ADVERTENTIE

Bron :: EzumeImages via iStockPhotos

Traditionele stevige worstsoep op grootmoeders wijze

Deze worstsoep doet me denken aan de onvergetelijke dagen die ik met mijn oma heb doorgebracht. Haar soepen waren altijd vol van smaak en ze kon heerlijke maaltijden toveren met eenvoudige ingrediënten. Dit recept is een van mijn absolute favorieten en ik weet zeker dat jij en je geliefden er ook van zullen smullen!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 gemiddelde grootte Aardappelen Toegevoegd aan
  • 2 aaseter Toegevoegd aan
  • 1 Ui Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 400 g Rookworst (of naar smaak) Toegevoegd aan
  • 1 Tablespoon plantaardige olie Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 TL Marjolein Toegevoegd aan
  • 2 l Vlees- of groentebouillon Toegevoegd aan
  • Fijngehakte peterselie voor de garnering Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

50 min.
1. Stap

Om worstsoep te maken, schil je eerst de aardappelen en snij je ze in kleine blokjes. Een tip van mij: als je de aardappelen in gelijke stukken snijdt, zullen ze gelijkmatiger koken en zal je soep perfect zijn!

2. Stap

Schil vervolgens de wortelen en uien en snijd ze in blokjes. Nogmaals, de tip met de grootte.

3. Stap

Verhit de olie in een grote pan en bak de uien tot ze doorschijnend zijn. Hoe langer je de uien bakt, hoe intenser de smaak zal zijn.

4. Stap

Pers nu de knoflook erin en bak kort, maar let op dat je het niet te lang laat staan, anders wordt de knoflook bitter.

5. Stap

Voeg dan de aardappelblokjes en wortels toe. Roer alles goed door elkaar en bak kort.

6. Stap

Snijd de worst in plakjes en voeg toe.

7. Stap

Bedek alles met water, voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Ik gebruik graag bouillonblokjes voor meer smaak, maar je kunt ook zelfgemaakte bouillon gebruiken als je dat liever hebt.

8. Stap

Zodra de soep kookt, zet je het vuur laag en laat je hem ongeveer 30 minuten sudderen tot de aardappelen en wortelen zacht zijn.

9. Stap

9 Breng de eenvoudige worstsoep op smaak met zout, peper en majoraan en garneer met peterselie voor het opdienen.

Vergelijkbare recepten

Rustiek stoofpotje van gehakt

Deze robuuste, stevige stoofpot is meer dan eens onze reddingslijn geweest op koude winterdagen. De frisheid van groenten en aardappelen in combinatie met de hartige smaak van gehakt zorgt voor een heerlijke combinatie. Voeg toast of vers stokbrood toe en de dag is gered. Elke lepel herinnert me aan de vele keren dat we dit gerecht met plezier en enthousiasme hebben bereid en geproefd.

"Portugese stoofpot "Caldo verde

Caldo Verde is een traditionele Portugese stoofpot die wordt gekenmerkt door zijn eenvoud en het gebruik van verse ingrediënten. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en het is altijd een traktatie voor de zintuigen. De krachtige smaken van boerenkool en chorizo worden aangevuld met de aardse goedheid van kastanjebruine aardappelen om een gerecht te maken dat zowel stevig als verkwikkend is.

Roofpot met gehakt rustiek feesteten

Onze familie kookt dit stevige recept voor roversstoofpot al generaties lang. Er gaat niets boven samenkomen met je dierbaren en genieten van deze heerlijke, vullende stoofpot. Ik heb het in de loop der jaren ontelbare keren gemaakt en het is altijd een hit, vooral in de koude wintermaanden. Kan ook buiten op een open vuur worden bereid.

Hartig goulash stoofpot recept

Goulash stoofpot is een gerecht dat we graag serveren in ons gezin. Ik heb het al ontelbare keren gemaakt en het is een gerecht dat vooral lekker is op koude winterdagen. Bevredigend rundvlees wordt gekookt met groenten en tomaten om een stevige soep te maken. Ook al duurt de bereiding langer, het resultaat is overtuigend qua smaak en textuur.

Preisoep met gehakt - Comfort Food

Ik heb deze preisoep met gehakt al ontelbare keren gemaakt, omdat het een favoriet is bij mijn familie. Hij is heerlijk smaakvol, hartig en verwarmend - precies iets voor koude dagen. Maar hij smaakt ook heerlijk in de overgangsperiode of op iets koelere lentedagen.

Veganistische linzenstoofpot

Deze verwarmende en voedzame vegan linzenstoofpot is een absolute favoriet geworden in ons gezin! Zoals de meeste soepen en stoofschotels smaakt het de volgende dag nog beter als alle smaken goed zijn doorgetrokken. Maar zelfs vers bereid doet het hart van elke soepliefhebber sneller kloppen.

Middernachtsoep

Deze hartige soep is uitstekend geschikt voor de late uurtjes. Ze is rijk aan smaak en kan eenvoudig en snel bereid worden. Perfect voor een gezellige bijeenkomst of een oudejaarsfeest.

Gehaktsoep "Chili Con Carne

Een stevige en pittige soep, perfect voor een gezellige maaltijd bij koud weer. Deze soep is een klassieker in mijn familie. Het recept maakt veel - dus maak je klaar voor heerlijke restjes of diepvriesmaaltijden, het is volgestopt met groenten en kruiden zodat je kunt genieten van alle smaken van de Mexicaanse keuken.

Vergelijkbare recepten

Rustiek stoofpotje van gehakt

Deze robuuste, stevige stoofpot is meer dan eens onze reddingslijn geweest op koude winterdagen. De frisheid van groenten en aardappelen in combinatie met de hartige smaak van gehakt zorgt voor een heerlijke combinatie. Voeg toast of vers stokbrood toe en de dag is gered. Elke lepel herinnert me aan de vele keren dat we dit gerecht met plezier en enthousiasme hebben bereid en geproefd.

"Portugese stoofpot "Caldo verde

Caldo Verde is een traditionele Portugese stoofpot die wordt gekenmerkt door zijn eenvoud en het gebruik van verse ingrediënten. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en het is altijd een traktatie voor de zintuigen. De krachtige smaken van boerenkool en chorizo worden aangevuld met de aardse goedheid van kastanjebruine aardappelen om een gerecht te maken dat zowel stevig als verkwikkend is.

Roofpot met gehakt rustiek feesteten

Onze familie kookt dit stevige recept voor roversstoofpot al generaties lang. Er gaat niets boven samenkomen met je dierbaren en genieten van deze heerlijke, vullende stoofpot. Ik heb het in de loop der jaren ontelbare keren gemaakt en het is altijd een hit, vooral in de koude wintermaanden. Kan ook buiten op een open vuur worden bereid.

Hartig goulash stoofpot recept

Goulash stoofpot is een gerecht dat we graag serveren in ons gezin. Ik heb het al ontelbare keren gemaakt en het is een gerecht dat vooral lekker is op koude winterdagen. Bevredigend rundvlees wordt gekookt met groenten en tomaten om een stevige soep te maken. Ook al duurt de bereiding langer, het resultaat is overtuigend qua smaak en textuur.

Preisoep met gehakt - Comfort Food

Ik heb deze preisoep met gehakt al ontelbare keren gemaakt, omdat het een favoriet is bij mijn familie. Hij is heerlijk smaakvol, hartig en verwarmend - precies iets voor koude dagen. Maar hij smaakt ook heerlijk in de overgangsperiode of op iets koelere lentedagen.

Veganistische linzenstoofpot

Deze verwarmende en voedzame vegan linzenstoofpot is een absolute favoriet geworden in ons gezin! Zoals de meeste soepen en stoofschotels smaakt het de volgende dag nog beter als alle smaken goed zijn doorgetrokken. Maar zelfs vers bereid doet het hart van elke soepliefhebber sneller kloppen.

Middernachtsoep

Deze hartige soep is uitstekend geschikt voor de late uurtjes. Ze is rijk aan smaak en kan eenvoudig en snel bereid worden. Perfect voor een gezellige bijeenkomst of een oudejaarsfeest.

Gehaktsoep "Chili Con Carne

Een stevige en pittige soep, perfect voor een gezellige maaltijd bij koud weer. Deze soep is een klassieker in mijn familie. Het recept maakt veel - dus maak je klaar voor heerlijke restjes of diepvriesmaaltijden, het is volgestopt met groenten en kruiden zodat je kunt genieten van alle smaken van de Mexicaanse keuken.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Aardappel

149 recepten

Ontbijt

142 recepten

Laat ontbijt

130 recepten

Middagmaal

690 recepten

Diner

644 recepten

Dessert

473 recepten

Gebak

183 recepten

Taarten

95 recepten

Vleesgerechten

339 recepten