ADVERTENTIE

Bron :: quartm via Adobe Stock

Traditionele bottenbouillon koken

Deze stevige bottenbouillon is een traditioneel recept dat ik altijd maak, vooral in de koudere maanden. Af en toe gooi ik er ook restjes biologische groenten bij, zoals wortelschillen of prei, wat mijn bouillon een nog intensere smaak geeft. Het is niet alleen erg lekker, maar ook bijzonder voedzaam en gezond.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 2 kg runderbotten Toegevoegd aan
  • 2 aaseter Toegevoegd aan
  • 2 Uien Toegevoegd aan
  • 4 Stalk selderij Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 1 Tablespoon appelciderazijn Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Om het recept voor bottenbouillon te maken, neem je een grote pan en voeg je de runderbotten toe. Bedek de botten volledig met water en voeg de appelciderazijn toe. De appelciderazijn helpt om de voedingsstoffen uit de botten te halen en is daarom een onmisbaar onderdeel van het recept.

2. Stap

Laat het water aan de kook komen, draai dan het vuur laag en laat het rustig pruttelen. Schep regelmatig het opstijgende schuim van het oppervlak. Dit is een belangrijke stap om een heldere bouillon te krijgen.

3. Stap

Schil ondertussen de wortels en uien, hak de bleekselderij fijn en hak de knoflook fijn.

4. Stap

Voeg na ongeveer 2 uur de fijngesneden groenten toe aan de bouillon en laat verder sudderen. Hoe langer de bouillon suddert, hoe rijker en intenser de smaak zal zijn. Ik laat mijn bouillon meestal 24 tot 48 uur sudderen.

5. Stap

Als je tevreden bent met de intensiteit van de smaak, zeef je de bouillon door een fijne zeef. Voeg zout en peper naar smaak toe.

6. Stap

Giet de bottenbouillon in een vat en laat het afkoelen. Je kunt de bouillon dan ongeveer een week in de koelkast bewaren of in kleinere porties invriezen. Deze bouillon kan worden gebruikt als basis voor veel gerechten en soepen of sauzen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten