ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: TheMartinFrost

Snelle Pasta met Kaassaus Recept 30 Minuten

Mijn go-to recept voor een snelkookgerecht is dit heerlijke pasta met kaassaus recept. Niet alleen omdat het bliksemsnel klaar is, maar ook omdat ik dol ben op de romige saus en de combinatie met pasta. Als lange tijd pastaliefhebber heb ik het recept verschillende keren geperfectioneerd en ik kan je verzekeren dat het niet kan mislukken - zelfs als je net begint met het ontdekken van je kookkunsten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 400 g Pasta naar keuze Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon boter Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon Meel Toegevoegd aan
  • 2 Kopjes melk Toegevoegd aan
  • 2 Kopjes Geraspte kaas (bijv. Cheddar, Gouda) Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 TL Nootmuskaat, verse kruiden optioneel Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Om het pasta met kaassaus recept te bereiden, kook je de pasta in een grote pan met ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking 'al dente'. Een kleine tip hierbij: Neem altijd voldoende water, want pasta heeft ruimte nodig om te kunnen garen.

2. Stap

Terwijl de pasta kookt, smelt u de boter in een middelgrote koekenpan. Voeg de bloem toe en roer voortdurend zodat deze niet aanbrandt. Dit is belangrijk om de bloem kwijt te raken en om de saus later romig te krijgen.

3. Stap

Giet langzaam de melk erbij en klop voortdurend om klontjes te voorkomen. Laat de saus 10 minuten sudderen tot hij dikker wordt.

4. Stap

Voeg de geraspte kaas toe en blijf roeren tot de kaas helemaal gesmolten is en de saus lekker romig is. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nootmuskaat.

5. Stap

Meng de uitgelekte pasta door de kaassaus en serveer warm. Indien gewenst kun je er verse kruiden overheen strooien. Smakelijk!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten