ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Ekologiskt_Skafferi

Snel en makkelijk zelfgemaakte ingemaakte uien

Deze zijn zo simpel om te maken en smaken veel beter dan alles wat je in de winkel kunt kopen!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
2
  • 1 Grote rode ui (witte of gele uien werken ook) Toegevoegd aan
  • 1 Kop Van witte azijn Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Van suiker Toegevoegd aan
  • 112 theelepel Van zout Toegevoegd aan
  • 1 Kop Warm water, net heet genoeg om de suiker en het zout in op te lossen Toegevoegd aan
  • Extra smaakmakers die je misschien wilt toevoegen zijn korianderzaadjes, peperkorrels, knoflookteentjes enzovoort, maar deze zijn optioneel. Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Begin met het schillen en in dunne plakjes snijden van de ui. Ik heb gemerkt dat een mandoline handig is om die gelijkmatige, dunne plakjes te krijgen, maar als je die niet hebt, is een goed scherp mes ook prima.

2. Stap

Los in een mok of een kleine kom de suiker en het zout op in het warme water en roer tot er geen korrels meer zijn. Zo ontstaat de pekel die de basis vormt van elk inmaakproces.

3. Stap

Voeg aan de opgeloste suiker-zoutoplossing de azijn toe en roer goed door.

4. Stap

Als je liever extra smaak aan je ingemaakte uien geeft, kun je gerust extra smaakstoffen toevoegen aan bovenstaande pekeloplossing. Je kruiden vooraf roosteren kan de smaak zeker verbeteren!

5. Stap

Nu komt de cruciale stap: leg in een schone pot (bij voorkeur een mason jar) een laagje uien. Zodra dat gedaan is, giet je de pekeloplossing over de uien zodat ze volledig ondergedompeld zijn. Gebruik een eetstokje of botermes om eventuele luchtbellen in de pot los te maken.

6. Stap

De wachttijd begint! Sluit de pot af en laat hem minstens een uur op het aanrecht staan voordat je hem in de koelkast zet. Vergeet niet dat langer laten staan de smaak exponentieel verbetert!

Vergelijkbare recepten

Champignons roomsaus recept

Ik ken dit recept uit mijn kindertijd, toen mijn oma een romige champignonsaus maakte waar we allemaal dol op waren. Sindsdien gebruik ik haar recept als mijn geheime wapen voor een snel, makkelijk en heerlijk gerecht dat altijd in de smaak valt. Of het nu over pasta, vlees of groenten geserveerd wordt, deze romige champignonsaus is altijd een schot in de roos.

Salade met prei

Eenvoudige bijgerecht

Romige kaassaus met smeltkaas

Deze kaassaus met smeltkaas is een absolute favoriet in mijn familie en is door de jaren heen steeds weer verfijnd. Hij is romig, smaakvol en gewoonweg heerlijk. De saus is perfect als dip, pastasaus of bij verschillende gerechten. Als ervaren hobbykok kan ik zeggen dat dit recept altijd een succes is.

Veganistische Jus

Een heerlijke en eenvoudige veganistische versie van de klassieke jus. Perfect met aardappelpuree, gebakken tofu en meer.

Knoflookberenboter

Heerlijke en gezonde boter, ideaal voor het bereiden van toasts of als aanvulling bij gegrilde gerechten. Knoflookbeer is uitzonderlijk gezond en smaakt vooral goed in combinatie met boter.

Spruitjessalade met sinaasappel en walnoot

Een gezonde, knapperige spruitjessalade met sinaasappels en walnoten. Een perfecte salade voor het koude seizoen.

Snelle champignonroomsaus

Dit recept voor een snelle en romige champignonroomsaus is een echte traktatie voor alle champignonliefhebbers onder ons. De saus past goed bij elke pastasoort, maar kan ook worden gebruikt als bijgerecht bij vlees. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en het is altijd een schot in de roos. Het is gemakkelijk te bereiden en de smaak is gewoon onvergelijkbaar.

Gemakkelijk knapperige beignets met halloumi kaas

Dit is een makkelijk recept om thuis halloumi beignets te maken. Het levert altijd heerlijke resultaten op!

Vergelijkbare recepten

Champignons roomsaus recept

Ik ken dit recept uit mijn kindertijd, toen mijn oma een romige champignonsaus maakte waar we allemaal dol op waren. Sindsdien gebruik ik haar recept als mijn geheime wapen voor een snel, makkelijk en heerlijk gerecht dat altijd in de smaak valt. Of het nu over pasta, vlees of groenten geserveerd wordt, deze romige champignonsaus is altijd een schot in de roos.

Salade met prei

Eenvoudige bijgerecht

Romige kaassaus met smeltkaas

Deze kaassaus met smeltkaas is een absolute favoriet in mijn familie en is door de jaren heen steeds weer verfijnd. Hij is romig, smaakvol en gewoonweg heerlijk. De saus is perfect als dip, pastasaus of bij verschillende gerechten. Als ervaren hobbykok kan ik zeggen dat dit recept altijd een succes is.

Veganistische Jus

Een heerlijke en eenvoudige veganistische versie van de klassieke jus. Perfect met aardappelpuree, gebakken tofu en meer.

Knoflookberenboter

Heerlijke en gezonde boter, ideaal voor het bereiden van toasts of als aanvulling bij gegrilde gerechten. Knoflookbeer is uitzonderlijk gezond en smaakt vooral goed in combinatie met boter.

Spruitjessalade met sinaasappel en walnoot

Een gezonde, knapperige spruitjessalade met sinaasappels en walnoten. Een perfecte salade voor het koude seizoen.

Snelle champignonroomsaus

Dit recept voor een snelle en romige champignonroomsaus is een echte traktatie voor alle champignonliefhebbers onder ons. De saus past goed bij elke pastasoort, maar kan ook worden gebruikt als bijgerecht bij vlees. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en het is altijd een schot in de roos. Het is gemakkelijk te bereiden en de smaak is gewoon onvergelijkbaar.

Gemakkelijk knapperige beignets met halloumi kaas

Dit is een makkelijk recept om thuis halloumi beignets te maken. Het levert altijd heerlijke resultaten op!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten