ADVERTENTIE

Bron :: margouillatphotos from Getty Images

Rundvlees op rode wijn

Recept voor heerlijk rundvlees op rode wijn met worteltjes.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 700 g Rundvlees Toegevoegd aan
  • Fles rode wijn Toegevoegd aan
  • 2 stuk Wortelen Toegevoegd aan
  • 2 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 2 el Meel Toegevoegd aan
  • Tijm Toegevoegd aan
  • Marjolein Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
  • Zwarte peper Toegevoegd aan
  • olie Toegevoegd aan
  • 1 el Runderbouillon (optioneel) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

150 min.
1. Stap

Snijd het vlees in kleinere stukken en zout het. Wentel het vervolgens in bloem.

2. Stap

Verhit de olie in een koekenpan en schroei het vlees aan alle kanten dicht. Leg het gebruinde vlees op een bord.

3. Stap

Fruit in dezelfde pan de fijngesneden ui en wortel en voeg de geperste knoflook toe.

4. Stap

Wanneer de groenten lichtjes gebruind zijn, voeg je het vlees terug toe aan de pan en overgiet je het met wijn. De wijn moet het vlees volledig bedekken. Als er niet genoeg is, kun je runderbouillon toevoegen.

5. Stap

Voeg dan de kruiden toe (tijm, marjolein, zout, peper) en laat dit onder een deksel op laag vuur ongeveer 2 uur zachtjes sudderen.

6. Stap

Rundvlees dat op deze manier in rode wijn is bereid, kan worden geserveerd met rijst of brood.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten