ADVERTENTIE

Bron :: margouillatphotos from Getty Images

Rundvlees op rode wijn

Recept voor heerlijk rundvlees op rode wijn met worteltjes.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 700 g Rundvlees Toegevoegd aan
  • Fles rode wijn Toegevoegd aan
  • 2 stuk Wortelen Toegevoegd aan
  • 2 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 2 el Meel Toegevoegd aan
  • Tijm Toegevoegd aan
  • Marjolein Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
  • Zwarte peper Toegevoegd aan
  • olie Toegevoegd aan
  • 1 el Runderbouillon (optioneel) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

150 min.
1. Stap

Snijd het vlees in kleinere stukken en zout het. Wentel het vervolgens in bloem.

2. Stap

Verhit de olie in een koekenpan en schroei het vlees aan alle kanten dicht. Leg het gebruinde vlees op een bord.

3. Stap

Fruit in dezelfde pan de fijngesneden ui en wortel en voeg de geperste knoflook toe.

4. Stap

Wanneer de groenten lichtjes gebruind zijn, voeg je het vlees terug toe aan de pan en overgiet je het met wijn. De wijn moet het vlees volledig bedekken. Als er niet genoeg is, kun je runderbouillon toevoegen.

5. Stap

Voeg dan de kruiden toe (tijm, marjolein, zout, peper) en laat dit onder een deksel op laag vuur ongeveer 2 uur zachtjes sudderen.

6. Stap

Rundvlees dat op deze manier in rode wijn is bereid, kan worden geserveerd met rijst of brood.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

812 recepten

Ontbijt

210 recepten

Laat ontbijt

180 recepten

Middagmaal

880 recepten

Dessert

631 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

423 recepten

Pasta

113 recepten