ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Romige baconbrooddip met kaas

Dit recept is een van mijn favorieten om klaar te maken voor vakantiefeesten of spelletjesavonden. De combinatie van romige, warme dip met knapperig vers brood is gewoon een onvergetelijk genot.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 1 Groot rond wit kolfbrood Toegevoegd aan
  • 2 kopjes In blokjes gesneden spek Toegevoegd aan
  • 1 Grote ui, fijngesneden Toegevoegd aan
  • 2 teentjes Knoflook, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 2 kopjes Van roomkaas Toegevoegd aan
  • 1 Kop Van geraspte cheddarkaas Toegevoegd aan
  • 1 Kop Zure room Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Van kruidenmix of Italiaanse kruiden Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 2 Fijngehakte lente-uitjes voor de garnering Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Verwarm je oven voor op 180°C (350°F). Terwijl de oven verwarmt, snijd je de bovenkant van het kolfbrood af en hol je de binnenkant uit, waarbij je erop let dat je een broodwand van 1,5 cm overhoudt. Scheur de binnenkant van het brood en het deksel in hapklare stukjes en zet ze opzij om later bij de dip te serveren.

2. Stap

Bak de spekblokjes in een grote koekenpan op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn. Als je een pan met antiaanbaklaag gebruikt, heb je minder olie nodig en wordt het spek perfect knapperig. Zodra het spek knapperig is, haal je het eruit met een schuimspaan en zet je het opzij met ongeveer 2 eetlepels spekvet in de pan.

3. Stap

Voeg in dezelfde pan de in blokjes gesneden uien en gehakte knoflook toe en bak tot de uien doorschijnend worden. Sauteren in spekvet voegt een diepe smaak toe die deze dip echt verbetert.

4. Stap

Zet het vuur lager en voeg roomkaas, cheddarkaas en zure room toe. Roer alles goed door elkaar. Strooi een snufje zout, peper en gemengde kruiden of Italiaanse kruiden over het kaasmengsel en roer tot het goed gemengd is.

5. Stap

Voeg nu het knapperige spek toe aan het kaasmengsel en roer alles goed door elkaar.

6. Stap

Giet dit romige, heerlijke mengsel in het holle kolfbrood. Vergeet niet om het brooddeksel niet weg te gooien.

7. Stap

Leg de gevulde kolf op een bakplaat, samen met de gescheurde stukjes brood eromheen. Bak 15-20 minuten, of tot de dip door en door warm is en het brood geroosterd is.

8. Stap

Garneer met gehakte lente-uitjes voor het opdienen. Dit geeft de dip wat meer kleur en een frisse smaak die mooi tegenwicht biedt aan de romige, rijke smaken van de dip.

9. Stap

Geniet van je cob loaf dip met vrienden of familie, en je zult merken dat het sneller verdwijnt dan je denkt! Het is het perfecte voorgerecht voor elke gelegenheid, van kerstfeestjes tot een gezellig avondje uit.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten