ADVERTENTIE

Bron :: Nelea Reazanteva from Getty Images

Romig champignon risotto

Recept voor een heerlijk romig champignon risotto, dat u gemakkelijk kunt bereiden voor lunch of diner.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Belangrijkste Ingrediënten

  • 300 g Rijst Arborio Toegevoegd aan
  • 300 g Champignons Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 2 stukjes knoflook Toegevoegd aan
  • Peterselie bladeren Toegevoegd aan

Overige

  • 2 el boter Toegevoegd aan
  • 100 ml Witte wijn Toegevoegd aan
  • 1 kubus Kippenbouillon Toegevoegd aan
  • 60 g parmezaan Toegevoegd aan
  • 1 Artikel gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

We smelten boter in de pan, voegen fijngehakte ui en knoflook toe en bakken ongeveer 5 minuten, totdat de ui van kleur begint te veranderen. Dan voegen we gesneden champignons toe en bakken we nog 5 minuten.

2. Stap

We voegen de rijst toe aan de pan en roosteren deze lichtjes. Dan voegen we witte wijn toe en laten we het verdampen.

3. Stap

We voegen een blokje kippenbouillon toe en laten de rijst koken totdat de bouillon is opgenomen. Daarna voegen we meer bouillon toe en blijven we koken totdat de rijst zacht en romig is.

4. Stap

Als de rijst klaar is, voegen we geraspte Parmezaanse kaas toe en brengen we op smaak met zout en specerijen.

5. Stap

Bestrooi met parmezaan, peterselie en serveer.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten