ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Recept voor Zelfgemaakte Mangosorbet

Deze zelfgemaakte traktatie, gemaakt van rijpe, sappige mango's, is een hart-gezond dessert.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
5
  • 2 kopjes Van mango, geschild en in blokjes gesneden (gebruik rijpe en zoete mango's voor het beste resultaat) Toegevoegd aan
  • 12 Kop Kristalsuiker (je kunt het aanpassen aan hoe zoet je mango's zijn) Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Citroensap Toegevoegd aan
  • 12 Kop Van water Toegevoegd aan
  • Een snufje zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

140 min.
1. Stap

Begin met het combineren van de mango's in blokjes, suiker, water en zout in een steelpan. Onthoud dat de zoetheid van je mango's kan variëren, dus begin rustig met de suiker. Je kunt later altijd nog wat toevoegen als dat nodig is.

2. Stap

Laat het mengsel op middelhoog vuur sudderen tot de suiker volledig is opgelost, wat ongeveer 10-15 minuten duurt. Roer af en toe om te voorkomen dat de mango aan de bodem blijft plakken.

3. Stap

Haal het mengsel na een tijdje van het vuur en mix het. Ik raad het gebruik van een dompelblender aan voor een gladder mengsel, maar een gewone blender is ook geschikt.

4. Stap

Druk het mengsel door een zeef om alle overgebleven stukjes te verwijderen en voor een gladder resultaat te zorgen. Deze stap kan wat extra moeite kosten, maar het is het ongelooflijk waard voor die romige, fluweelzachte textuur.

5. Stap

Voeg al roerend citroensap toe. De subtiele pittigheid van citroen vult de zoetheid perfect aan en geeft onze sorbet een uitbarsting van frisheid.

6. Stap

Laat het mengsel afkoelen en giet het dan in een ondiepe schaal. Zorg ervoor dat de schaal breed genoeg is - zo bevriest de sorbet snel en gelijkmatig.

7. Stap

Vries het mengsel in tot het hard is, meestal zo'n 2-3 uur. Voor de ultieme textuur haal je het de eerste paar uur elke 30 minuten uit de vriezer en roer je het even door.

8. Stap

Schep het uit de vriezer en serveer. Persoonlijk vind ik het heerlijk om mijn mangosorbet te garneren met een muntblaadje - het voegt een vleugje kleur toe en de mintgeur combineert fantastisch met de mango.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten