ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : 3938030

Recept voor gebakken appeljam

Ik heb dit recept in de loop der jaren geperfectioneerd en vind het bijzonder geschikt voor de koelere maanden, wanneer appels en winterse kruiden zo vaak worden gebruikt. De combinatie van geroosterde appels en warme specerijen creëert een jam die doet denken aan het comfort van thuis. Een keuken vol aromatische smaken en het eindproduct op een vers stuk brood is gewoonweg onweerstaanbaar.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg Appels (ik geef de voorkeur aan Boskop vanwege hun heerlijke smaak en stevigheid na het koken) Toegevoegd aan
  • 250 g Gelerende suiker twee op een Toegevoegd aan
  • 1 Geperst citroen Toegevoegd aan
  • 1 TL Gemalen kaneel Toegevoegd aan
  • 12 TL Gemalen nootmuskaat Toegevoegd aan
  • 14 TL Kruidnagelpoeder Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

100 min.
1. Stap

Om de gebakken appeljam te maken, begin je met het wassen en klokhuizen van je appels. Ik laat de schil zitten omdat die extra pectines bevat die de jam helpen indikken. Snijd de appels in kleine blokjes.

2. Stap

Doe je gesneden appels in een grote pan en voeg het citroensap toe. Dit voegt zuur toe en voorkomt dat de appels bruin worden.

3. Stap

Strooi vervolgens de gelerende suiker (2:1) over je appels en laat dit ongeveer 20 minuten staan tot de suiker is opgelost en een soort siroop vormt met de appels.

4. Stap

Nu is het tijd voor de specerijen. Meng de kaneel, nootmuskaat en kruidnagelpoeder door de appels. Ik raad aan om met de aangegeven hoeveelheid te beginnen en later eventueel meer toe te voegen.

5. Stap

Breng langzaam aan de kook en roer voortdurend. Laat het mengsel ongeveer 45 minuten sudderen tot de appels zacht zijn en de jam is ingedikt. Het is nu heel belangrijk om te blijven roeren, want de jam kan snel aanbranden.

6. Stap

Giet de warme appeljam in gesteriliseerde potten, sluit ze onmiddellijk af en draai ze ondersteboven om een vacuüm te creëren. Laat de potten afkoelen en bewaar ze op een koele, donkere plaats. Een heerlijk zoet broodbeleg voor een feestelijk ontbijt.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten