Bron :: Pixabay: Einladung_zum_Essen
Ravioli met ricotta en spinazievulling door Agata Recept
Als enthousiaste kok vind ik het heerlijk om traditionele gerechten aan te passen en er mijn eigen draai aan te geven. Op een rustige zondag maakte ik voor het eerst zelfgemaakte ravioli met een vulling van ricotta en spinazie. Het is absoluut een kunst die geduld vereist, maar het resultaat is het zeker waard.
Ingrediënten
Voor het raviolideeg:
- 400 g Meel
- 4 Eieren
- Een beetje water
- zout
Voor de vulling:
- 500 g verse spinazie
- 200 g Ricotta
- zout
- nootmuskaat
- 1 Kruidnagel
- 1 Tablespoon olijfolie
Voor de saus:
- 100 g boter
- 1 kleine Ui
Laatste folders
Procedure
Meng de bloem met de eieren, een beetje water en een snufje zout. Kneed het deeg goed door. Als het deeg te droog is, voeg dan water toe, als het te vochtig is, voeg dan meer bloem toe. Dek het deeg vervolgens af met huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten.
Terwijl het deeg rust, bereid je de vulling voor. Was de spinazie en bak deze in een pan met olijfolie en een uitgeperst teentje knoflook. Als de spinazie zacht is geworden, haal je hem uit de pan en laat je hem uitlekken. Als de spinazie is afgekoeld, knijp je er zoveel mogelijk water uit met je handen.
Meng de ricotta met de spinazie en breng het mengsel op smaak met zout, peper en een beetje vers geraspte nootmuskaat.
Rol het deeg dun uit en snijd de ravioli uit met een deegsnijder. Schep een theelepel van de vulling in elke ravioli. Bedek de vulling vervolgens met nog een laag deeg en druk de randen goed op elkaar.
Mijn tip: Het eerste wat je wilt doen is zeggen: "Dit wil ik gebruiken." Te veel vulling kan ervoor zorgen dat de ravioli barst!
Als je warme ravioli hebt, kun je die op je favoriete plek gebruiken zodat je ze niet hoeft op te eten. het duurt maar een paar minuten.
De saus is heel eenvoudig: we doen het liefst boter in de pan. Als je het wilt frituren, krijg je een mooie knapperige consistentie. Giet de botersaus over de gekookte ravioli en serveer.