ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Rauwe vegan chocolade Bliss Balletjes

Deze rauwe chocolade bliss balletjes zijn perfect om snel te snacken, als gezond dessert of zelfs als energiebooster voor de training!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
16
  • 1 Kop Medjool dadels, ontpit Toegevoegd aan
  • 1 Kop Van rauwe amandelen Toegevoegd aan
  • 3 tbls Van rauw cacaopoeder Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Van chiazaad Toegevoegd aan
  • Een snufje zeezout Toegevoegd aan
  • Kokosschilfers voor coating (optioneel) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Doe eerst de rauwe amandelen in een keukenmachine. Mix tot ze een grove, zandachtige textuur hebben en zet ze apart in een kom. Let op dat je niet te veel mengt, anders krijg je amandelboter.

2. Stap

Doe vervolgens de ontpitte Medjool dadels en het rauwe cacaopoeder in de keukenmachine. Mix tot het een dikke, kleverige pasta wordt. Ik stel voor om het cacaopoeder geleidelijk toe te voegen als je de voorkeur geeft aan een minder intense chocoladesmaak.

3. Stap

Doe de gemalen amandelen, chiazaadjes en een snufje zeezout terug in de keukenmachine. Mix tot het mengsel goed gecombineerd is. Als je mengsel te droog lijkt, voeg dan nog een of twee dadels toe; als het te nat is, voeg dan nog een beetje amandelmeel toe.

4. Stap

Zodra het mengsel goed samenhoudt, rol je er hapklare balletjes van. De grootte kan afhangen van je voorkeur, maar ik vind ongeveer een eetlepel per stuk een goede hoeveelheid.

5. Stap

Deze stap is optioneel, maar geeft een leuke touch. Bedek je bliss balletjes met kokosschilfers voor een extra crunch en een mooi gepresenteerde traktatie.

6. Stap

Zet ze voor consumptie minstens 30 minuten in de koelkast om op te stijven. Deze bliss balletjes blijven 2 weken vers in een luchtdichte verpakking in de koelkast of kunnen langer in de vriezer bewaard worden.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten