ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: RitaE

Pittige witte chili met kip en bonen

Dit comfortabele en stevige recept combineert heerlijke kip met een verscheidenheid aan smaakvolle kruiden, malse bonen en aromatische groenten tot een romige, pittige maar niet overweldigend hete chili die gewoon onweerstaanbaar is.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
7
  • 1 lb Kipfilets zonder bot, in blokjes gesneden Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel olijfolie Toegevoegd aan
  • 2 Middelgrote uien, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 2 teentjes Knoflook, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 2 blikken Noordelijke bonen, uitgelekt Toegevoegd aan
  • 2 blikken In blokjes gesneden groene pepers Toegevoegd aan
  • 2 theelepel gemalen komijn Toegevoegd aan
  • 1 theelepel gedroogde oregano Toegevoegd aan
  • 14 theelepel witte peper Toegevoegd aan
  • 14 theelepel Cayennepeper (optioneel voor degenen die een beetje warmte willen) Toegevoegd aan
  • 4 kopjes Kippenbouillon Toegevoegd aan
  • 2 kopjes Geraspte monterey jack kaas Toegevoegd aan
  • Zure room en gehakte verse koriander, voor garnering Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Begin met het verhitten van de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Zodra de olie is verhit, voeg je de kip toe en bak je deze tot hij niet meer roze is. Deze stap is essentieel om een smaakvolle basis voor onze chili te krijgen.

2. Stap

Voeg de uien en knoflook toe aan de pan en kook tot ze zacht zijn. Ik raad altijd aan om verse ingrediënten te gebruiken omdat die een intenser smaakprofiel geven.

3. Stap

Voeg vervolgens de bonen, pepers, komijn, oregano, witte peper en cayennepeper toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar. Onthoud dat voortdurend roeren kan voorkomen dat ingrediënten aan de bodem blijven plakken, dus houd die houten lepel in beweging!

4. Stap

Giet nu de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Dek de pan af, zet het vuur laag en laat het ongeveer een uur sudderen. Hoe langer je het laat sudderen, hoe meer de smaken samen zullen smelten, dus haast je niet bij deze stap.

5. Stap

Verwijder na een uur het deksel en voeg de geraspte kaas toe aan de pan. Roer tot de kaas volledig gesmolten is in de soep. Hierdoor krijgt je chili een rijke en romige consistentie die gewoon goddelijk is.

6. Stap

Schep tot slot de chili in kommen en garneer elke portie met een toefje zure room en een snufje verse koriander. De zure room snijdt door de pittigheid terwijl de koriander een verfrissende noot toevoegt aan dit stevige gerecht.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten