ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: jereskok

Perfect in de oven geroosterde ossenhaas

Dit eenvoudige maar bevredigende recept voor geroosterde ossenhaas is perfect gekruid en precies goed gebakken, wat zorgt voor een sappig en mals middelpunt voor elke feestelijke maaltijd.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 3 lb Gebraden ossenhaas Toegevoegd aan
  • 4 teentjes Knoflook, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 2 tbls Verse rozemarijn, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 2 tbls Verse tijm, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 2 tbls olijfolie Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Verwarm je oven voor op 425 graden Fahrenheit (220 graden Celsius). De temperatuur is cruciaal om de perfecte knapperige buitenkant te krijgen met behoud van de malsheid van binnen - een les die ik heb geleerd van mijn talloze kookervaringen.

2. Stap

Wrijf je ossenhaas goed in met gehakte knoflook, rozemarijn, tijm, zout en peper. Laat het 10-15 minuten rusten om de smaken te absorberen. Deze marineerstap verhoogt de smaak van het uiteindelijke gerecht drastisch.

3. Stap

Verhit de olijfolie in een braadslee op middelhoog vuur. Voeg de varkenshaas toe en schroei het aan alle kanten bruin. Het vlees dichtschroeien voordat je het braadt zorgt voor een smaakvolle korst en houdt het sap vast voor een smeltzachte ervaring.

4. Stap

Plaats de pan na het dichtschroeien direct in de voorverwarmde oven. Braad het rundvlees ongeveer 20-25 minuten voor medium-rare, of tot het de gewenste gaarheid heeft bereikt. Voorzichtig zijn met de braadtijd helpt overkoken en sapverlies voorkomen, wat vaak resulteert in droog vlees.

5. Stap

Haal het gebraad uit de oven en laat het 10-15 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Rusten is een must-stap bij het braden van vlees, omdat al het sap dan kan bezinken, waardoor het vlees vochtig en smaakvol blijft.

6. Stap

Snijd de ossenhaas tot slot in plakjes en serveer warm voor de perfecte huisgemaakte fijnproeverservaring!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten