ADVERTENTIE

Bron :: Bbivirys for Adobe Stock

Pasta met paprikaroomsaus

Dit recept voor pasta met paprikaroomsaus is een echte traktatie voor iedereen die van romige pastagerechten houdt. Ik ontdekte het voor het eerst tijdens een reis naar Italië en sindsdien is het een vaste favoriet in mijn keuken. De combinatie van zoete paprika, romige saus en smaakvolle pasta is uniek en onvergelijkbaar. Soms voeg ik geroosterde pijnboompitten toe om de textuur en smaak te versterken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Pasta (naar keuze) Toegevoegd aan
  • 2 Rood Paprika Toegevoegd aan
  • 1 Ui Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 200 ml Crème Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • Olijfolie om te bakken Toegevoegd aan
  • Parmezaanse kaas om te serveren Toegevoegd aan
  • Verse basilicum om te garneren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Wil je het pasta met paprikaroomsaus recept koken? Kook de pasta in een grote pan met ruim gezouten water beetgaar, zoals aangegeven op de verpakking. Het is belangrijk om de pasta niet te gaar te koken, anders wordt hij te zacht en verliest hij zijn bite.

2. Stap

Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn, ontpit de paprika's en snijd ze in kleine blokjes. Mijn persoonlijke aanbeveling is om de paprika's en uien in blokjes van dezelfde grootte te snijden. Zo ziet het gerecht er harmonieuzer uit en heeft elk stukje dezelfde smaak.

3. Stap

Verhit een pan met olijfolie en fruit de uien tot ze doorschijnend zijn. Voeg dan de knoflook toe en bak verder tot ze geurig zijn. Ik raad aan om op een middelhoog vuur te koken om te voorkomen dat de knoflook aanbrandt en om een bittere smaak te vermijden.

4. Stap

Voeg dan de paprika's toe aan de pan en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg dan de room toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Ik voeg graag wat extra peper toe om de saus een beetje kick te geven.

5. Stap

Giet tot slot de pasta af en bewaar wat pastawater. Voeg de pasta toe aan de paprikaroomsaus en meng goed. Als de saus te dik is, voeg dan een beetje pastawater toe om hem te verdunnen.

6. Stap

Garneer de pasta met paprikaroomsaus met geraspte Parmezaan en verse basilicum en serveer direct. Geloof me, de toegevoegde frisheid van de basilicum zal je verrukken.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

812 recepten

Ontbijt

210 recepten

Laat ontbijt

180 recepten

Middagmaal

880 recepten

Dessert

631 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

423 recepten

Pasta

113 recepten