ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Oven-geroosterde Kalkoenborst

Dit recept voor oven-geroosterde kalkoenborst is een eenvoudig, klassiek hoofdgerecht voor de feestdagen, dat op smaak is gebracht met rozemarijn, salie en tijm voor het meest sappige en smaakvolle resultaat. Het is glutenvrij en dient 6 personen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 3 Ponden Kalkoenborst met bot Toegevoegd aan
  • 2 tbls olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Gedroogde rozemarijn Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Gedroogde salie Toegevoegd aan
  • 1 theelepel gedroogde tijm Toegevoegd aan
  • 1 theelepel zout Toegevoegd aan
  • 12 theelepel Zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Verwarm uw oven voor op 325°F (165°C) en plaats een rooster in het onderste derde deel van de oven.

2. Stap

Spoel de kalkoenborst af onder koud water en dep deze droog met keukenpapier.

3. Stap

Meng in een kleine kom de olijfolie, rozemarijn, salie, tijm, zout en peper.

4. Stap

Wrijf het kruidenmengsel over de hele kalkoenborst, zorg ervoor dat het ook onder de huid komt.

5. Stap

Leg de kalkoenborst met de huid naar boven op een rooster in een braadpan.

6. Stap

Rooster in de voorverwarmde oven gedurende 1,5 tot 2 uur, of totdat de interne temperatuur van het dikste deel van de borst 165°F (74°C) aangeeft.

7. Stap

Haal de kalkoen uit de oven en laat deze 15 minuten rusten voordat je hem snijdt en serveert.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten