ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : FrauOrdnung

Nougat croissants voor Kerstmis

Deze smeltende nougat croissants zijn een absoluut genot en een van mijn favoriete kerstkoekjes. Dit recept is in de loop der jaren geperfectioneerd en keer op keer met groot succes geprobeerd. De heerlijke nougatsmaak in combinatie met de fijne vanilletoon maakt deze croissants onweerstaanbaar en ze verdwijnen elk jaar als eerste uit de koektrommel.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
40

Voor het deeg:

  • 300 g Meel Toegevoegd aan
  • 200 g koude boter Toegevoegd aan
  • 100 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 2 dooier Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan

Voor de vulling:

  • 200 g Nougat Toegevoegd aan

Voor de decoratie:

  • 100 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 2 Pakket vanillesuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Om nougat croissants te bakken, meng je eerst de bloem met de poedersuiker en het zout in een kom. Zorg ervoor dat je de bloem en poedersuiker eerst door een zeef haalt om klontjes te voorkomen.

2. Stap

Voeg de koude boter in kleine stukjes en de eidooiers toe. Kneed alles snel met je handen tot een glad deeg. Het deeg mag niet te lang worden bewerkt om te voorkomen dat de boter smelt.

3. Stap

Zet het deeg vervolgens ongeveer een uur in de koelkast zodat het makkelijker te bewerken is. De koeltijd zorgt ervoor dat het deeg stevig blijft en niet plakkerig wordt.

4. Stap

Ondertussen kan de nougat in kleine blokjes gesneden worden.

5. Stap

Verdeel het deeg na het koelen in porties en rol de deegstukken tot balletjes om er croissants van te maken. Maak een kleine holte in het midden van elke croissant en leg er een stukje nougat in. Maak de holte weer dicht met deeg.

6. Stap

Bak de croissants ongeveer 12 minuten op 160 graden (heteluchtoven) tot ze een licht goudbruine kleur hebben. Tip: Houd je precies aan de baktijd om te voorkomen dat de croissants te hard worden.

7. Stap

Laat de nougat croissants na het bakken iets afkoelen en draai het mengsel van poedersuiker en vanillesuiker erdoor. Omdat de poedersuiker snel smelt, moeten de croissants nog warm zijn, maar niet meer heet.

Vergelijkbare recepten

Knapperige notenkoekjes voor Kerstmis

Ik vind het heerlijk om deze notenkoekjes te bakken tijdens de kerstperiode. Ze doen me denken aan mijn kindertijd en de gezellige uurtjes die ik doorbracht in de keuken van mijn oma. Het kruidige van de noten, het zachte, boterachtige koekjesdeeg en het lichte vleugje vanillesuiker maken ze onweerstaanbaar. Ik kijk er altijd naar uit om ze te bakken en kijk er nog meer naar uit om ze cadeau te geven en ervan te genieten.

Huzaren donuts Kerstkoekjes

De huzaren doughnuts zijn een speciale traktatie die ik al vaak heb gemaakt. Hun fijne korstdeegsmaak, gevuld met jam, is een genot voor jong en oud. Het recept is heel makkelijk en eenvoudig, zodat elke bakfanaat er succes mee kan hebben.

Traditionele kerstkoekjes om uit te snijden

Dit recept is al jaren een van onze vaste rituelen tijdens de adventstijd. Elk jaar komen we als gezin bij elkaar en bakken we samen deze heerlijke, boterachtige koekjes. Ze zijn gemakkelijk te bereiden en het aroma dat door het huis zweeft is gewoonweg hemels. Of je ze nu cadeau geeft of zelf opeet, deze koekjes maken het kerstseizoen nog feestelijker!

"Kerstrecept "Ausstecherle

Dit recept voor "Ausstecherle" komt van mijn moeder, die elke kerst een heleboel van deze heerlijke koekjes bakte. Omdat ze makkelijk uit te snijden zijn, zijn het niet alleen echte blikvangers, maar ook geweldig om met kinderen te bakken.

Gekruide schijfjes (kerstkoekjes)

Ik maak deze heerlijke gekruide schijfjes elk jaar met kerst. Ze zijn zo smaakvol en aromatisch dat ze nu deel uitmaken van onze feestelijke tradities. Bovendien is dit recept vrij eenvoudig te maken en duurt het maar een uurtje.

Veganistische kerstkoekjes zonder ei

Er is niets lekkerder dan de geur van versgebakken koekjes die door het hele huis waait. Sinds ik deze veganistische kerstkoekjes zonder eieren heb geprobeerd, bak ik ze elk jaar. Ze zijn niet alleen heerlijk, maar je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en ze zijn heel makkelijk te maken. Kijk zelf maar!

Puddingkoekjes bakken voor Kerstmis

Deze heerlijke puddingkoekjes zijn zacht en mals en worden gemaakt met vanille- of chocoladepudding. Ze zijn perfect om te delen met familie en vrienden tijdens de feestdagen. Eenvoudig en snel te bereiden, het beste recept voor Kerstbakken.

Linzer ogen recept kerstkoekjes

Elke kerst ben ik dol op dit traditionele Oostenrijkse koekjesrecept, Linzer Augen. Ze zijn niet alleen heerlijk kruimelig en lekker, ze zijn ook erg mooi om te zien met hun felrode frambozenjam in het midden. Ik had het al na een paar keer proberen onder de knie en kan deze fantastische koekjes echt aan iedereen aanraden.

Vergelijkbare recepten

Knapperige notenkoekjes voor Kerstmis

Ik vind het heerlijk om deze notenkoekjes te bakken tijdens de kerstperiode. Ze doen me denken aan mijn kindertijd en de gezellige uurtjes die ik doorbracht in de keuken van mijn oma. Het kruidige van de noten, het zachte, boterachtige koekjesdeeg en het lichte vleugje vanillesuiker maken ze onweerstaanbaar. Ik kijk er altijd naar uit om ze te bakken en kijk er nog meer naar uit om ze cadeau te geven en ervan te genieten.

Huzaren donuts Kerstkoekjes

De huzaren doughnuts zijn een speciale traktatie die ik al vaak heb gemaakt. Hun fijne korstdeegsmaak, gevuld met jam, is een genot voor jong en oud. Het recept is heel makkelijk en eenvoudig, zodat elke bakfanaat er succes mee kan hebben.

Traditionele kerstkoekjes om uit te snijden

Dit recept is al jaren een van onze vaste rituelen tijdens de adventstijd. Elk jaar komen we als gezin bij elkaar en bakken we samen deze heerlijke, boterachtige koekjes. Ze zijn gemakkelijk te bereiden en het aroma dat door het huis zweeft is gewoonweg hemels. Of je ze nu cadeau geeft of zelf opeet, deze koekjes maken het kerstseizoen nog feestelijker!

"Kerstrecept "Ausstecherle

Dit recept voor "Ausstecherle" komt van mijn moeder, die elke kerst een heleboel van deze heerlijke koekjes bakte. Omdat ze makkelijk uit te snijden zijn, zijn het niet alleen echte blikvangers, maar ook geweldig om met kinderen te bakken.

Gekruide schijfjes (kerstkoekjes)

Ik maak deze heerlijke gekruide schijfjes elk jaar met kerst. Ze zijn zo smaakvol en aromatisch dat ze nu deel uitmaken van onze feestelijke tradities. Bovendien is dit recept vrij eenvoudig te maken en duurt het maar een uurtje.

Veganistische kerstkoekjes zonder ei

Er is niets lekkerder dan de geur van versgebakken koekjes die door het hele huis waait. Sinds ik deze veganistische kerstkoekjes zonder eieren heb geprobeerd, bak ik ze elk jaar. Ze zijn niet alleen heerlijk, maar je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en ze zijn heel makkelijk te maken. Kijk zelf maar!

Puddingkoekjes bakken voor Kerstmis

Deze heerlijke puddingkoekjes zijn zacht en mals en worden gemaakt met vanille- of chocoladepudding. Ze zijn perfect om te delen met familie en vrienden tijdens de feestdagen. Eenvoudig en snel te bereiden, het beste recept voor Kerstbakken.

Linzer ogen recept kerstkoekjes

Elke kerst ben ik dol op dit traditionele Oostenrijkse koekjesrecept, Linzer Augen. Ze zijn niet alleen heerlijk kruimelig en lekker, ze zijn ook erg mooi om te zien met hun felrode frambozenjam in het midden. Ik had het al na een paar keer proberen onder de knie en kan deze fantastische koekjes echt aan iedereen aanraden.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

534 recepten

Ontbijt

85 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

559 recepten

Dessert

329 recepten

Gebak

150 recepten

Taarten

70 recepten

Vleesgerechten

280 recepten

Pasta

78 recepten