ADVERTENTIE

Bron :: MurzikNata for Getty Images

Lumumba koffiecocktail

Lumumba is een heerlijke en verwarmende koffiecocktail die perfect is voor koude dagen of gezellig samenzijn met vrienden. Ik heb dit recept verschillende keren gemaakt en kan persoonlijk bevestigen dat het een welkome zoetheid en warmte brengt die past bij een gezellige avond thuis of bij feestelijke gelegenheden.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
2
  • 200 ml Sterke koffie Toegevoegd aan
  • 100 ml Crème Toegevoegd aan
  • 50 ml Chocoladesiroop Toegevoegd aan
  • 40 ml Rum Toegevoegd aan
  • Chocoladestukjes voor decoratie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

15 min.
1. Stap

Om de Lumumba koffie te maken, zet je eerst een sterke koffie - je kunt hier een goede espresso of een sterke filterkoffie gebruiken. De sterke smaak van de koffie, die ik uit eigen ervaring aanbeveel, vult de zoete chocoladesiroop en rum perfect aan.

2. Stap

Klop de slagroom op terwijl de koffie kookt. Ik raad aan om de slagroom niet te stevig op te kloppen, zodat hij lekker lopend blijft en goed mengt met de andere ingrediënten.

3. Stap

Zodra de koffie klaar is, verdeel je deze over twee kopjes. Voeg aan elk kopje 25 ml rum en 25 ml chocoladesiroop toe. Zorg ervoor dat je de siroop en rum goed mengt met de koffie voor een harmonieuze smaakervaring.

4. Stap

Giet de slagroom voorzichtig op de koffie. Mijn ervaring leert dat het het beste werkt als je de achterkant van een lepel gebruikt om het er voorzichtig op te gieten. Zo ontstaat er een mooi laagje slagroom bovenop de koffie.

5. Stap

Strooi tot slot wat chocoladeschilfers over de crèmelaag voor een extra zoete toets en serveer de Lumumba-drank terwijl hij nog warm is.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten