ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: LAWJR

Krokant gebakken donut chips

Deze Donut Chips zijn een heerlijke mix van de klassieke zoete smaak van donuts, gecombineerd met de verslavende knapperigheid van chips.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 6 Oudbakken donuts Toegevoegd aan
  • 1 Kop Van suiker Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Van kaneel Toegevoegd aan
  • Bakspray (om in te vetten) Toegevoegd aan
  • Poedersuiker om af te stoffen (optioneel) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Ten eerste, haal je oudbakken donuts. Waarom oud, vraag je je misschien af. Mijn ervaring is dat oudbakken donuts zich beter houden bij het snijden en bakken en dat ze een knapperiger chips opleveren. Snijd elke donut in dunne plakjes, zo gelijkmatig mogelijk.

2. Stap

Meng de suiker en kaneel in een kom. Door de donuts in dit mengsel te dompelen, krijgen ze een fantastische zoet-pittige coating. Het is essentieel om elk plakje aan beide kanten royaal te coaten. Deze stap maakt een wereld van verschil in de uiteindelijke smaak, geloof me!

3. Stap

Verwarm vervolgens de oven voor op 175°C. Schik ondertussen je donutplakken op een bakplaat die royaal is ingespoten met bakspray. Dit voorkomt niet alleen dat de plakjes plakken, maar geeft ook een mooie goudbruine kleur wanneer ze gebakken worden.

4. Stap

Zodra de oven voldoende is opgewarmd, zet je de bakplaat erin en bak je hem ongeveer 10-12 minuten. Dit is mijn geheimpje: draai de plakjes halverwege het bakken om. Zo zijn je frietjes gelijkmatig gaar en perfect krokant.

5. Stap

Haal de bakplaat eruit en laat de chips een paar minuten afkoelen. Je kunt ervoor kiezen om ze te bestrooien met poedersuiker voor extra zoetheid.

6. Stap

Eindelijk zijn je heerlijke Donut Chips klaar om geserveerd en geproefd te worden! Ik hoop dat je net zoveel plezier beleeft aan dit unieke en heerlijke recept als ik.

Vergelijkbare recepten

Geroosterde spruitjes uit de oven

Dit heerlijke spruitjesrecept is eenvoudig te bereiden en perfect voor een gezond, herfstig avondmaal. De spruitjes worden gekruid met olijfolie, zout en peper en in de oven geroosterd tot ze knapperig en goudbruin zijn.

Hartig bladerdeeg voor een feestje met groenten

Als liefhebber van hartig gebak heb ik het perfecte recept gevonden voor een heerlijk en indrukwekkend voorgerecht. Elke keer als ik ze klaarmaak, zijn deze bladerdeeggebakjes een absolute hit bij mijn gasten. Hun vulling van verse groenten en aromatische kaas kan worden gevarieerd afhankelijk van het seizoen en de smaak.

Geroosterde amandelen

Recept voor geroosterde gezouten amandelen, perfect om voor de tv op te peuzelen.

Hoe maak je Gemakkelijk Honing Geroosterde Cashewnoten

Deze heerlijk zoete en licht knapperige snack is perfect als gezondere snackoptie en zal zeker een zoetekauw stillen.

Zoete en pittige pompoenpitten

Geroosterde pompoenpitten die je bijvoorbeeld zo kunt eten of in yoghurt.

Recept voor Venkelsalade met appel

Ik heb deze lichte en verfrissende salade vaak gemaakt om mijn liefde voor knapperige groenten en knapperige appels te bevredigen. De combinatie van venkel en appel zorgt voor een mooi contrast in zowel smaak als textuur. De toevoeging van citroen en basilicum geeft de salade een extra frisheid en levendigheid die de smaak van dit gerecht versterkt.

Eenvoudig en heerlijk geroosterde wortelen uit de oven

Dit gerecht is niet alleen levendig op het bord, maar zit ook boordevol zoete, aardse smaken waardoor iedereen weer helemaal verliefd wordt op wortels.

Perfect knapperig geroosterde aardappelen

Het knapperige van deze knapperige geroosterde aardappelen, gecombineerd met de luchtige binnenkant, zorgt ervoor dat je meer wilt.

Vergelijkbare recepten

Geroosterde spruitjes uit de oven

Dit heerlijke spruitjesrecept is eenvoudig te bereiden en perfect voor een gezond, herfstig avondmaal. De spruitjes worden gekruid met olijfolie, zout en peper en in de oven geroosterd tot ze knapperig en goudbruin zijn.

Hartig bladerdeeg voor een feestje met groenten

Als liefhebber van hartig gebak heb ik het perfecte recept gevonden voor een heerlijk en indrukwekkend voorgerecht. Elke keer als ik ze klaarmaak, zijn deze bladerdeeggebakjes een absolute hit bij mijn gasten. Hun vulling van verse groenten en aromatische kaas kan worden gevarieerd afhankelijk van het seizoen en de smaak.

Geroosterde amandelen

Recept voor geroosterde gezouten amandelen, perfect om voor de tv op te peuzelen.

Hoe maak je Gemakkelijk Honing Geroosterde Cashewnoten

Deze heerlijk zoete en licht knapperige snack is perfect als gezondere snackoptie en zal zeker een zoetekauw stillen.

Zoete en pittige pompoenpitten

Geroosterde pompoenpitten die je bijvoorbeeld zo kunt eten of in yoghurt.

Recept voor Venkelsalade met appel

Ik heb deze lichte en verfrissende salade vaak gemaakt om mijn liefde voor knapperige groenten en knapperige appels te bevredigen. De combinatie van venkel en appel zorgt voor een mooi contrast in zowel smaak als textuur. De toevoeging van citroen en basilicum geeft de salade een extra frisheid en levendigheid die de smaak van dit gerecht versterkt.

Eenvoudig en heerlijk geroosterde wortelen uit de oven

Dit gerecht is niet alleen levendig op het bord, maar zit ook boordevol zoete, aardse smaken waardoor iedereen weer helemaal verliefd wordt op wortels.

Perfect knapperig geroosterde aardappelen

Het knapperige van deze knapperige geroosterde aardappelen, gecombineerd met de luchtige binnenkant, zorgt ervoor dat je meer wilt.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Aardappel

149 recepten

Ontbijt

142 recepten

Laat ontbijt

130 recepten

Middagmaal

690 recepten

Diner

644 recepten

Dessert

473 recepten

Gebak

183 recepten

Taarten

95 recepten

Vleesgerechten

339 recepten