ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: LAWJR

Krokant gebakken donut chips

Deze Donut Chips zijn een heerlijke mix van de klassieke zoete smaak van donuts, gecombineerd met de verslavende knapperigheid van chips.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 6 Oudbakken donuts Toegevoegd aan
  • 1 Kop Van suiker Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Van kaneel Toegevoegd aan
  • Bakspray (om in te vetten) Toegevoegd aan
  • Poedersuiker om af te stoffen (optioneel) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Ten eerste, haal je oudbakken donuts. Waarom oud, vraag je je misschien af. Mijn ervaring is dat oudbakken donuts zich beter houden bij het snijden en bakken en dat ze een knapperiger chips opleveren. Snijd elke donut in dunne plakjes, zo gelijkmatig mogelijk.

2. Stap

Meng de suiker en kaneel in een kom. Door de donuts in dit mengsel te dompelen, krijgen ze een fantastische zoet-pittige coating. Het is essentieel om elk plakje aan beide kanten royaal te coaten. Deze stap maakt een wereld van verschil in de uiteindelijke smaak, geloof me!

3. Stap

Verwarm vervolgens de oven voor op 175°C. Schik ondertussen je donutplakken op een bakplaat die royaal is ingespoten met bakspray. Dit voorkomt niet alleen dat de plakjes plakken, maar geeft ook een mooie goudbruine kleur wanneer ze gebakken worden.

4. Stap

Zodra de oven voldoende is opgewarmd, zet je de bakplaat erin en bak je hem ongeveer 10-12 minuten. Dit is mijn geheimpje: draai de plakjes halverwege het bakken om. Zo zijn je frietjes gelijkmatig gaar en perfect krokant.

5. Stap

Haal de bakplaat eruit en laat de chips een paar minuten afkoelen. Je kunt ervoor kiezen om ze te bestrooien met poedersuiker voor extra zoetheid.

6. Stap

Eindelijk zijn je heerlijke Donut Chips klaar om geserveerd en geproefd te worden! Ik hoop dat je net zoveel plezier beleeft aan dit unieke en heerlijke recept als ik.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten