ADVERTENTIE

Bron :: Pictures4you by Adobe Stock

Kräppelchen

Kräppelchen zijn traditionele kleine Duitse oliebollen die vooral populair zijn tijdens carnaval of vastenavond. Ze zijn voornamelijk gemaakt van gistdeeg en worden vaak bestrooid met poedersuiker.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
25

Deeg

  • 500 g Bloem Toegevoegd aan
  • 50 g suiker Toegevoegd aan
  • 2 Eieren Toegevoegd aan
  • 1 korrel zout Toegevoegd aan
  • 20 g gist Toegevoegd aan
  • 250 ml melk Toegevoegd aan
  • 50 g boter Toegevoegd aan

Om te frituren

  • 1 l olie Toegevoegd aan

Om te bestuiven

  • 100 g bloemsuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

150 min.
1. Stap

1. Meng bloem en suiker in een grote kom. Voeg de eieren, het zout, de gist, de melk en de boter toe en verwerk alles tot een glad deeg. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats ongeveer 2 uur rijzen.

2. Stap

2. Verhit de olie in een diepe pot of friteuse. Vorm kleine balletjes van het deeg en leg ze voorzichtig in de hete olie. Frituur de kraampjes tot ze goudbruin zijn en draai ze regelmatig tijdens het frituren.

3. Stap

3. Laat de volledig gefrituurde beignets uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met poedersuiker. Serveer de beignets warm of laat ze afkoelen en geniet er later van.

Vergelijkbare recepten

Veganistisch appelbrood bakken

Als gepassioneerd bakker en echte appelliefhebber is appelbrood al heel lang een vast onderdeel van mijn bakexperimenten in de keuken. Ik vind dat het goed werkt als zoet ontbijt, maar ook als koffiekoek of wintertheekoek. Met zijn geurige kaneelappelaroma prikkelt het niet alleen de zintuigen, maar verspreidt het ook gezelligheid door het hele huis.

Eenvoudige kaneelcake biscuit

Deze kaneelcake is een absolute favoriet bij mijn familie en is gebaseerd op een oud recept van mijn oma. De combinatie van de luchtige textuur van de cake en de aromatische geur van kaneel doet elk hart sneller kloppen en brengt heerlijke herinneringen terug aan gezellige kindermomenten.

Eenvoudig decoratieve kinderkoekjes bakken

Mijn kinderen zijn dol op deze koekjes. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook feestelijk en schattig, waardoor ze perfect zijn voor kinderfeestjes en andere vieringen. Ze zijn gemaakt met eenvoudige ingrediënten en zijn snel klaar. Ik heb ze ontelbare keren gemaakt en de glimlach op de gezichten van mijn kinderen als ze deze koekjes zien, is onbetaalbaar. De kinderen kunnen helpen met bakken en versieren.

Zandkoekjes à la oma

Elk jaar met Kerstmis ontwaakt mijn innerlijke kind als ik de zandkoekjes bereid volgens oma's traditionele recept. Haar recept voor zandkoekjes, boordevol met de delicate smaken van vanille en citroenschil, doet me altijd denken aan de warme en gezellige winteravonden uit mijn kindertijd.

Muesli koekjes voor ontbijt kinderen

Ik ben dol op dit recept voor muesli-koekjes. Ze zijn heerlijk, gezond en zo makkelijk te maken dat zelfs mijn kinderen ze graag zelf maken. Ze zijn perfect als ontbijt, tussendoortje of als zoete traktatie in de middag. Ik heb dit recept al verschillende keren gemaakt en ik ben blij dat ik het nu met jullie kan delen!

Snelle appeltaart uit de ovenschaal

"Snelle appeltaart op een schaal" is altijd een lievelingstaart geweest in mijn familie. In het weekend en op feestdagen was dit recept altijd een waardig alternatief voor de traditionele slagroomtaart. Het kost niet veel tijd om te maken, ruikt heerlijk naar appels en kaneel en smaakt gewoonweg hemels. Dit recept is ideaal als je gasten verwacht en weinig tijd hebt om voor te bereiden. Een sponsmengsel wordt gemengd met verse appels en gebakken in de oven op de bakplaat.

Traditionele kerstkoekjes om uit te snijden

Dit recept is al jaren een van onze vaste rituelen tijdens de adventstijd. Elk jaar komen we als gezin bij elkaar en bakken we samen deze heerlijke, boterachtige koekjes. Ze zijn gemakkelijk te bereiden en het aroma dat door het huis zweeft is gewoonweg hemels. Of je ze nu cadeau geeft of zelf opeet, deze koekjes maken het kerstseizoen nog feestelijker!

Gekruide schijfjes (kerstkoekjes)

Ik maak deze heerlijke gekruide schijfjes elk jaar met kerst. Ze zijn zo smaakvol en aromatisch dat ze nu deel uitmaken van onze feestelijke tradities. Bovendien is dit recept vrij eenvoudig te maken en duurt het maar een uurtje.

Vergelijkbare recepten

Veganistisch appelbrood bakken

Als gepassioneerd bakker en echte appelliefhebber is appelbrood al heel lang een vast onderdeel van mijn bakexperimenten in de keuken. Ik vind dat het goed werkt als zoet ontbijt, maar ook als koffiekoek of wintertheekoek. Met zijn geurige kaneelappelaroma prikkelt het niet alleen de zintuigen, maar verspreidt het ook gezelligheid door het hele huis.

Eenvoudige kaneelcake biscuit

Deze kaneelcake is een absolute favoriet bij mijn familie en is gebaseerd op een oud recept van mijn oma. De combinatie van de luchtige textuur van de cake en de aromatische geur van kaneel doet elk hart sneller kloppen en brengt heerlijke herinneringen terug aan gezellige kindermomenten.

Eenvoudig decoratieve kinderkoekjes bakken

Mijn kinderen zijn dol op deze koekjes. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook feestelijk en schattig, waardoor ze perfect zijn voor kinderfeestjes en andere vieringen. Ze zijn gemaakt met eenvoudige ingrediënten en zijn snel klaar. Ik heb ze ontelbare keren gemaakt en de glimlach op de gezichten van mijn kinderen als ze deze koekjes zien, is onbetaalbaar. De kinderen kunnen helpen met bakken en versieren.

Zandkoekjes à la oma

Elk jaar met Kerstmis ontwaakt mijn innerlijke kind als ik de zandkoekjes bereid volgens oma's traditionele recept. Haar recept voor zandkoekjes, boordevol met de delicate smaken van vanille en citroenschil, doet me altijd denken aan de warme en gezellige winteravonden uit mijn kindertijd.

Muesli koekjes voor ontbijt kinderen

Ik ben dol op dit recept voor muesli-koekjes. Ze zijn heerlijk, gezond en zo makkelijk te maken dat zelfs mijn kinderen ze graag zelf maken. Ze zijn perfect als ontbijt, tussendoortje of als zoete traktatie in de middag. Ik heb dit recept al verschillende keren gemaakt en ik ben blij dat ik het nu met jullie kan delen!

Snelle appeltaart uit de ovenschaal

"Snelle appeltaart op een schaal" is altijd een lievelingstaart geweest in mijn familie. In het weekend en op feestdagen was dit recept altijd een waardig alternatief voor de traditionele slagroomtaart. Het kost niet veel tijd om te maken, ruikt heerlijk naar appels en kaneel en smaakt gewoonweg hemels. Dit recept is ideaal als je gasten verwacht en weinig tijd hebt om voor te bereiden. Een sponsmengsel wordt gemengd met verse appels en gebakken in de oven op de bakplaat.

Traditionele kerstkoekjes om uit te snijden

Dit recept is al jaren een van onze vaste rituelen tijdens de adventstijd. Elk jaar komen we als gezin bij elkaar en bakken we samen deze heerlijke, boterachtige koekjes. Ze zijn gemakkelijk te bereiden en het aroma dat door het huis zweeft is gewoonweg hemels. Of je ze nu cadeau geeft of zelf opeet, deze koekjes maken het kerstseizoen nog feestelijker!

Gekruide schijfjes (kerstkoekjes)

Ik maak deze heerlijke gekruide schijfjes elk jaar met kerst. Ze zijn zo smaakvol en aromatisch dat ze nu deel uitmaken van onze feestelijke tradities. Bovendien is dit recept vrij eenvoudig te maken en duurt het maar een uurtje.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

171 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

754 recepten

Diner

698 recepten

Dessert

527 recepten

Gebak

191 recepten

Taarten

111 recepten

Vleesgerechten

367 recepten