ADVERTENTIE
Koffierol zonder meel

Koffierol zonder meel

Ik geniet er altijd van om nieuwe recepten en dessertsmaken te bedenken. Deze keer heb ik koffie toegevoegd om de rol wat bijzonders te geven.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10

Vaak

  • 4 stukjes Eieren Toegevoegd aan
  • 40 g suiker Toegevoegd aan
  • 20 g chocolade-eiwit Toegevoegd aan
  • 10 g cacao Toegevoegd aan
  • 10 g Chocolade BB pudding of cacao Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Bakpoeder Toegevoegd aan
  • Knijpen Alleen Toegevoegd aan
  • 1 Artikel oploskoffie Toegevoegd aan

Crème

  • 200 g Ricotta Toegevoegd aan
  • 250 g Zachte kwark Toegevoegd aan
  • 50 g witte chocolade Toegevoegd aan
  • 1 Artikel oploskoffie Toegevoegd aan
  • vanille Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Klop de eiwitten en een snufje zout tot stijve pieken. Klop de dooiers met suiker. Meng om de beurt droge ingrediënten en opgeklopte eiwitten door het dooiermengsel.

2. Stap

Meng alles samen en verspreid het op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak op een temperatuur van 180 graden gedurende 10-12 minuten.

3. Stap

Na het bakken verwijderen we het bakpapier van het deeg. We rollen het deeg op en wikkelen het in een doek. Laat het volledig afkoelen.

4. Stap

Voor de crème laten we de witte chocolade smelten en mengen we alle ingrediënten samen.

5. Stap

Smeer het afgekoelde deeg in met room en rol het op. Verspreid de resterende room over de bovenkant van de rol. Zet het in de koelkast.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten