ADVERTENTIE

Bron :: SMarina via Getty Images

Klassieke uientaart met korstdeegbodem

Mijn klassieke uientaart is het perfecte gerecht voor gezellige herfstavonden. Met zijn knapperige bodem en romige uienvulling is het een vaste favoriet op familiebijeenkomsten en feesten. Na vele jaren dit recept gemaakt en geperfectioneerd te hebben, kan ik je verzekeren dat je het lekkerste en hartigste resultaat krijgt met deze gedetailleerde instructies.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Voor het deeg:

  • 250 g Meel Toegevoegd aan
  • 125 g boter Toegevoegd aan
  • 12 Theelepel zout Toegevoegd aan
  • 4 Tablespoon koud water Toegevoegd aan

Voor de vulling:

  • 1 kg Uien Toegevoegd aan
  • 200 g Spek, in blokjes gesneden Toegevoegd aan
  • 4 Eieren Toegevoegd aan
  • 200 ml Crème Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel nootmuskaat Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Om het klassieke uientaartrecept te maken, begin je met het deeg. Meng de bloem en het zout in een grote kom. Voeg de boter toe en kneed deze met je vingertoppen door de bloem tot het mengsel op grove kruimels lijkt. Voeg dan het water toe en kneed tot je een glad deeg hebt. Ik raad aan om hier niet te veel water te gebruiken zodat het deeg niet te plakkerig wordt. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

2. Stap

Schil voor de vulling de uien en snijd ze in fijne blokjes. Verhit vervolgens een grote koekenpan en bak het spek tot het knapperig is. Voeg de blokjes ui toe en bak tot ze zacht en licht goudbruin zijn. Haal de pan van het vuur en laat het ui-spekmengsel afkoelen.

3. Stap

Klop in een andere kom de eieren, room, zout, peper en nootmuskaat door elkaar. Voeg de afgekoelde ui en het spekmengsel toe en meng goed.

4. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit en leg het in een taartvorm. Ik heb gemerkt dat een vorm met antiaanbaklaag hier de beste resultaten geeft. Giet de vulling in het deeg en verdeel het gelijkmatig.

5. Stap

Bak de uientaart ongeveer 40-45 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is en de vulling stevig. Laat een paar minuten afkoelen voordat je hem in stukken snijdt en serveert.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Vleesgerechten

438 recepten

Havervlokken

29 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Middagmaal

922 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten