ADVERTENTIE

Bron :: valentynsemenov from Canva

Kippenbouillon

Een traditionele langzaam gegaarde kippenbouillon die perfect is voor de zondagse lunch.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 1 stuk Hele kip Toegevoegd aan
  • 3 stuk Wortelen Toegevoegd aan
  • 2 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 2 Anjers Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 stuk Selderijstengels Toegevoegd aan
  • 1 stuk Peterselie Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 212 l Wateren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

Was de kip grondig en doe hem in een grote pan. Giet er water in en breng het onder voortdurend roeren aan de kook.

2. Stap

Voeg gesneden wortelen, gesnipperde ui, teentjes knoflook, selderij en peterselie toe. Meng alles goed en voeg zout, peper, laurier en piment toe. Onthoud dat het laurierblad en de piment een intens aroma en smaak aan de bouillon geven, dus overdrijf het niet.

3. Stap

Dek de pan af en laat ongeveer 3 uur langzaam koken op laag vuur. Dit is een van mijn geheimen voor een perfect gebalanceerde smaak - als de bouillon langzaam wordt gekookt, komen alle smaken en aroma's van de kip en groenten vrij.

4. Stap

Zeef de bouillon na drie uur. Je kunt het alleen serveren of met noedels of groenten.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten