ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Kerstpudding voor de magnetron

Ondanks de bereiding in de magnetron blijven de smaak en textuur van dit recept rijk en weelderig, precies zoals een traditionele kerstpudding zou moeten zijn.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 100 g Zachte ongezouten boter plus extra voor het invetten Toegevoegd aan
  • 100 g Donkerbruine suiker Toegevoegd aan
  • 2 Grote eieren Toegevoegd aan
  • 100 g Zelfrijzend bakmeel Toegevoegd aan
  • 112 lepel Gemengde kruiden (kaneel, nootmuskaat gember) Toegevoegd aan
  • 250 g Gemengd gedroogd fruit Toegevoegd aan
  • 50 ml brandy Toegevoegd aan
  • Zest van een sinaasappel Toegevoegd aan
  • 2 eetlepel Suikerstroop Toegevoegd aan
  • Eetbare hulst voor decoratie (optioneel) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

28 min.
1. Stap

Begin met een grote kom die geschikt is voor de magnetron en roer de boter en donkerbruine suiker tot een luchtig mengsel. Dit lijkt misschien een beetje te veel moeite, maar hoe meer je de boter en suiker klopt, hoe luchtiger je pudding zal zijn.

2. Stap

Voeg geleidelijk de eieren toe aan het mengsel en klop goed na elke toevoeging. Wees voorzichtig met deze stap, want als je de eieren te snel toevoegt, kan het mengsel gaan stremmen.

3. Stap

Zeef het zelfrijzend bakmeel en de gemengde kruiden in de kom. Roer voorzichtig tot het net gemengd is. Vermijd opnieuw te veel mixen, want dat kan de pudding taai maken.

4. Stap

Roer vervolgens het gemengde gedroogde fruit, de brandy, sinaasappelschil en stroop erdoor. Door de brandy en stroop als laatste toe te voegen, zorg je ervoor dat deze smaken niet verloren gaan tijdens het mixen.

5. Stap

Vet een magnetronbestendige puddingschaal van 1,5 liter in en giet het mengsel erin. Door ervaring heb ik geleerd om ongeveer een centimeter van de bovenkant over te laten, omdat deze pudding erg kan rijzen.

6. Stap

Dek de kom af met een magnetronbestendig bord en laat de pudding 8 minuten op 600 W in de magnetron garen. Houd de pudding goed in de gaten, want magnetrons variëren en je wilt de pudding niet te gaar maken.

7. Stap

Laat de pudding 5 minuten rusten voor je hem op een serveerschaal legt. De rusttijd zorgt ervoor dat de pudding wat steviger wordt en makkelijker uit de schaal te halen is.

8. Stap

Versier je pudding tot slot vlak voor het opdienen met eetbare hulst. Dit is puur optioneel, maar voegt een klassiek feestelijk tintje toe.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten