ADVERTENTIE

Bron :: Natkinzu from Getty Images

Kerstboom van bladerdeeg

Interessante kerstboom van bladerdeeg, hartig bereid met spinazie en kaas.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 2 pakketten Bladerdeeg Toegevoegd aan
  • 200 g Babyspinazie Toegevoegd aan
  • 200 g Feta kaas Toegevoegd aan
  • 1 stuk Ei (om in te wrijven) Toegevoegd aan
  • Sesamzaadjes om te strooien Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak.

2. Stap

Bak de spinazie snel in een koekenpan tot hij lichtjes verwelkt is. Pas op dat het niet te veel uitdroogt, vaak wordt je boom door deze fout droog.

3. Stap

Spatel de feta en een beetje zout door de spinazie en laat het mengsel iets afkoelen.

4. Stap

Teken met een mes voorzichtig de vorm van de boom en de stam op het deeg.

5. Stap

Verdeel het knoflookmengsel over het onderste deeg en leg het tweede hazelnootdeeg erop.

6. Stap

Snijd de takjes in met een mes en draai ze in elkaar.

7. Stap

Bestrijk de bovenkant van de boom met eiwit en bestrooi met sesamzaadjes. In dit gedeelte kun je een beetje spelen met de decoraties en je eigen unieke ontwerp maken.

8. Stap

Bak de boom ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven, of tot het deeg mooi goudbruin is. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of het niet te gaar wordt.

Vergelijkbare recepten

Zoute bladerdeeg kerstboom

Dit recept voor een kerstboom van bladerdeeg is iets wat ik elk jaar met kerst maak. Het is een vrolijke manier om decoratie en eten te combineren en steelt gegarandeerd de show. De zoute croissantsmaak in combinatie met de kruiden en het knapperige bladerdeeg maken het onweerstaanbaar. Geloof me, als je het eenmaal geprobeerd hebt, wil je het keer op keer maken.

Langos zoals van de kerstmarkt

Een recept zo sfeervol als een kerstmarkt en zo gezellig als een knusse winteravond: langos. Deze Hongaarse vetbollen zijn absoluut een must voor elk winterseizoen. De buitenkant is knapperig en de binnenkant is heerlijk mals en zacht. Mijn familie en ik zijn er dol op! Ik heb dit recept afgelopen kerst geprobeerd en het was een groot succes. Je kunt de langos beleggen zoals je zelf wilt!

Rode kerstkool met appels

Verse rode kool is een must tijdens de feestdagen. Dit recept met appel en rode kool is een traditie bij ons thuis en brengt het beste van de herfst en Kerstmis samen. De zoete appels en hartige rode kool vullen elkaar perfect aan en, afhankelijk van je voorkeur, kan het verfijnd worden met kruidnagel of kaneel.

Gedroogde sinaasappels voor Kerstmis

Ik maak elk jaar gedroogde sinaasappels voor in de kerstboom.

Hartige zelfgemaakte zuurkoolsoep

Er gaat niets boven een warme en smaakvolle zuurkoolsoep op koude, winterse dagen. Dit recept is een traditioneel familierecept dat ik al ontelbare keren heb gemaakt. Het heeft altijd een vullende en bevredigende smaak en is zelfs vegetarisch. Bestrooid met een beetje komijn is het een genot voor fijnproevers!

Romige Spruitjessoep

Een heerlijk romige soep verrijkt met spruitjes die het een unieke huiselijke smaak geeft.

Hartige gerookte zalmtaart

Deze Taart met gerookte zalm is bedrieglijk eenvoudig om te maken en maakt altijd indruk op gasten.

Klassieke Kerstcake

Een traditionele rijke en fruitige kerstcake perfect voor het feestseizoen. De smaak van deze cake brengt een feestelijk gevoel bij iedereen.

Vergelijkbare recepten

Zoute bladerdeeg kerstboom

Dit recept voor een kerstboom van bladerdeeg is iets wat ik elk jaar met kerst maak. Het is een vrolijke manier om decoratie en eten te combineren en steelt gegarandeerd de show. De zoute croissantsmaak in combinatie met de kruiden en het knapperige bladerdeeg maken het onweerstaanbaar. Geloof me, als je het eenmaal geprobeerd hebt, wil je het keer op keer maken.

Langos zoals van de kerstmarkt

Een recept zo sfeervol als een kerstmarkt en zo gezellig als een knusse winteravond: langos. Deze Hongaarse vetbollen zijn absoluut een must voor elk winterseizoen. De buitenkant is knapperig en de binnenkant is heerlijk mals en zacht. Mijn familie en ik zijn er dol op! Ik heb dit recept afgelopen kerst geprobeerd en het was een groot succes. Je kunt de langos beleggen zoals je zelf wilt!

Rode kerstkool met appels

Verse rode kool is een must tijdens de feestdagen. Dit recept met appel en rode kool is een traditie bij ons thuis en brengt het beste van de herfst en Kerstmis samen. De zoete appels en hartige rode kool vullen elkaar perfect aan en, afhankelijk van je voorkeur, kan het verfijnd worden met kruidnagel of kaneel.

Gedroogde sinaasappels voor Kerstmis

Ik maak elk jaar gedroogde sinaasappels voor in de kerstboom.

Hartige zelfgemaakte zuurkoolsoep

Er gaat niets boven een warme en smaakvolle zuurkoolsoep op koude, winterse dagen. Dit recept is een traditioneel familierecept dat ik al ontelbare keren heb gemaakt. Het heeft altijd een vullende en bevredigende smaak en is zelfs vegetarisch. Bestrooid met een beetje komijn is het een genot voor fijnproevers!

Romige Spruitjessoep

Een heerlijk romige soep verrijkt met spruitjes die het een unieke huiselijke smaak geeft.

Hartige gerookte zalmtaart

Deze Taart met gerookte zalm is bedrieglijk eenvoudig om te maken en maakt altijd indruk op gasten.

Klassieke Kerstcake

Een traditionele rijke en fruitige kerstcake perfect voor het feestseizoen. De smaak van deze cake brengt een feestelijk gevoel bij iedereen.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

86 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

590 recepten

Diner

554 recepten

Dessert

348 recepten

Gebak

152 recepten

Taarten

74 recepten

Vleesgerechten

293 recepten