ADVERTENTIE

Bron :: pinkybird for iStockPhotos

Kastanjes in de oven

Breng een gezellige herfstsfeer in uw huis met dit eenvoudige recept voor kastanjes in de oven. Perfect om te knabbelen bij een kopje thee of als bijgerecht bij uw hoofdgerecht.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Kastanjes Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Voor de kastanjes in de oven, verwarm je je oven voor op 200 graden boven-/onderwarmte.

2. Stap

Terwijl de oven voorverwarmt, snijdt u een kruis in de platte kant van elke kastanje. Dit laat stoom ontsnappen en voorkomt dat de kastanjes barsten.

3. Stap

Leg de kastanjes met de ingesneden kant naar boven op een bakplaat.

4. Stap

Bak de kastanjes 20 minuten lang in de voorverwarmde oven totdat de schillen zijn gesprongen en de binnenkant zacht is.

5. Stap

Haal de bakplaat uit de oven en laat de kastanjes een paar minuten afkoelen voordat je ze pelt en serveert.

Vergelijkbare recepten

Eenvoudige kastanjes in de oven

Er gaat niets boven vers geroosterde kastanjes in de oven. De zoete, nootachtige smaak van deze vruchten in combinatie met het knisperende, gezellige vuur is gewoon onovertroffen. Ik bereid al jaren kastanjes en heb een aantal belangrijke aspecten ontdekt die ik graag met jullie wil delen.

Langos zoals van de kerstmarkt

Een recept zo sfeervol als een kerstmarkt en zo gezellig als een knusse winteravond: langos. Deze Hongaarse vetbollen zijn absoluut een must voor elk winterseizoen. De buitenkant is knapperig en de binnenkant is heerlijk mals en zacht. Mijn familie en ik zijn er dol op! Ik heb dit recept afgelopen kerst geprobeerd en het was een groot succes. Je kunt de langos beleggen zoals je zelf wilt!

Geroosterde spruitjes uit de oven

Dit heerlijke spruitjesrecept is eenvoudig te bereiden en perfect voor een gezond, herfstig avondmaal. De spruitjes worden gekruid met olijfolie, zout en peper en in de oven geroosterd tot ze knapperig en goudbruin zijn.

Eiersoep zoals oma die vroeger maakte in 30 minuten

Eiersoep is een van de eenvoudigste en toch lekkerste soepen die ik ooit heb gemaakt. Het is snel en moeiteloos klaar te maken, gezond en rijk aan eiwitten. Ik leerde dit recept van mijn oma en heb het sindsdien ontelbare keren gemaakt tot groot genoegen van mijn gezin. De hoofdingrediënten zijn natuurlijk eieren, fijne kruiden en heerlijke groenten.

Pompoen pannenkoekjes

Pannenkoekjes hoeven niet altijd van aardappelen te zijn

Gefermenteerde pannenkoeken

Zacht en luchtig tegelijkertijd

Appel Bundtcake

Snel, mals, smakelijk, met een paar ingrediënten en voor het hele gezin. Een eenvoudig recept, waarbij ook kinderen kunnen helpen bij de bereiding.

Romige kaasspawl Duitse keuken

Een klassieker uit de Duitse keuken die nooit teleurstelt is zeker de romige Käsespätzle. Als Zwabische heb ik dit recept sinds mijn kindertijd talloze keren bereid en verfijnd en ik kan het dus bevestigen: Met de juiste ingrediënten en een paar trucjes achter de hand zijn zelfgemaakte Käsespätzle onweerstaanbaar lekker!

Vergelijkbare recepten

Eenvoudige kastanjes in de oven

Er gaat niets boven vers geroosterde kastanjes in de oven. De zoete, nootachtige smaak van deze vruchten in combinatie met het knisperende, gezellige vuur is gewoon onovertroffen. Ik bereid al jaren kastanjes en heb een aantal belangrijke aspecten ontdekt die ik graag met jullie wil delen.

Langos zoals van de kerstmarkt

Een recept zo sfeervol als een kerstmarkt en zo gezellig als een knusse winteravond: langos. Deze Hongaarse vetbollen zijn absoluut een must voor elk winterseizoen. De buitenkant is knapperig en de binnenkant is heerlijk mals en zacht. Mijn familie en ik zijn er dol op! Ik heb dit recept afgelopen kerst geprobeerd en het was een groot succes. Je kunt de langos beleggen zoals je zelf wilt!

Geroosterde spruitjes uit de oven

Dit heerlijke spruitjesrecept is eenvoudig te bereiden en perfect voor een gezond, herfstig avondmaal. De spruitjes worden gekruid met olijfolie, zout en peper en in de oven geroosterd tot ze knapperig en goudbruin zijn.

Eiersoep zoals oma die vroeger maakte in 30 minuten

Eiersoep is een van de eenvoudigste en toch lekkerste soepen die ik ooit heb gemaakt. Het is snel en moeiteloos klaar te maken, gezond en rijk aan eiwitten. Ik leerde dit recept van mijn oma en heb het sindsdien ontelbare keren gemaakt tot groot genoegen van mijn gezin. De hoofdingrediënten zijn natuurlijk eieren, fijne kruiden en heerlijke groenten.

Pompoen pannenkoekjes

Pannenkoekjes hoeven niet altijd van aardappelen te zijn

Gefermenteerde pannenkoeken

Zacht en luchtig tegelijkertijd

Appel Bundtcake

Snel, mals, smakelijk, met een paar ingrediënten en voor het hele gezin. Een eenvoudig recept, waarbij ook kinderen kunnen helpen bij de bereiding.

Romige kaasspawl Duitse keuken

Een klassieker uit de Duitse keuken die nooit teleurstelt is zeker de romige Käsespätzle. Als Zwabische heb ik dit recept sinds mijn kindertijd talloze keren bereid en verfijnd en ik kan het dus bevestigen: Met de juiste ingrediënten en een paar trucjes achter de hand zijn zelfgemaakte Käsespätzle onweerstaanbaar lekker!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

533 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten

Vleesgerechten

372 recepten