ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: galyafanaseva

Hoe maak je je eigen Hokkaido pompoensoep in de herfst?

Pompoensoep uit Hokkaido is een herfstige lekkernij die ik elk jaar met veel plezier klaarmaak. Het vereenvoudigde proces - inclusief het niet schillen van de pompoen - maakt de soep tot een absolute favoriet tijdens de koelere maanden. Hij is niet alleen lekker en gezond, maar ook leuk om te maken - een echte traktatie voor de smaakpapillen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 Hokkaido pompoen Toegevoegd aan
  • 2 gemiddelde grootte Uien Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 2 aaseter Toegevoegd aan
  • 1 l groentebouillon Toegevoegd aan
  • 200 ml Crème Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon olijfolie Toegevoegd aan
  • Zout, peper Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel Pompoenpitolie (optioneel) Toegevoegd aan
  • Pompoenpitten voor garnering Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Om het Hokkaido pompoensoep recept te maken, snijd je de Hokkaido pompoen doormidden en verwijder je de zaden met een lepel. Snijd de pompoen vervolgens in grote stukken. Het mooie van Hokkaido pompoenen is dat de schil eetbaar is en niet verwijderd hoeft te worden - deze wordt zacht tijdens het koken en is een extra bron van voedingsstoffen.

2. Stap

Pel vervolgens de uien en knoflooktenen en snijd ze fijn. Schil ook de wortelen en snijd ze in kleine stukjes.

3. Stap

Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de uien, knoflook en wortels. Ik raad aan om de uien ongeveer 5 minuten te bakken tot ze doorschijnend zijn voordat je de knoflook toevoegt - op deze manier verbrandt de knoflook niet en ontwikkelt het een lekker aroma.

4. Stap

Voeg dan de pompoenstukjes toe en bak een paar minuten. Voeg dan de groentebouillon toe en laat de groenten ongeveer 20 minuten sudderen tot de Hokkaido pompoen en wortels zacht zijn.

5. Stap

Haal de soep van het vuur zodra de groenten zacht zijn en pureer fijn met een staafmixer. Voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper.

6. Stap

Sprenkel voor het opdienen een paar druppels pompoenpitolie over de Hokkaido pompoensoep en garneer met pompoenpitten.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

812 recepten

Ontbijt

210 recepten

Laat ontbijt

180 recepten

Middagmaal

880 recepten

Dessert

631 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

423 recepten

Pasta

113 recepten