ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Hoe bak je Honing geglazuurde ham

Er gaat gewoon niets boven een zelfgemaakte honinggeglazuurde ham om je kleine bijeenkomst of groot feest het gevoel te geven van een speciale gelegenheid.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
11
  • 1 Volledig gekookte spiraalvormige ham met bot Toegevoegd aan
  • 1 Kop Van honing Toegevoegd aan
  • 12 Kop Van bruine suiker Toegevoegd aan
  • 12 Kop Van appelcider Toegevoegd aan
  • 14 Kop Van Dijon Mosterd Toegevoegd aan
  • 14 theelepel Van gemalen kruidnagel Toegevoegd aan
  • 14 theelepel Gemalen kaneel Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

210 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 165°C. Bedek je braadslee met folie om het opruimen te vergemakkelijken. Mijn eigen praktische tip - folie maakt je leven zoveel makkelijker.

2. Stap

Leg de ham met de gesneden kant naar beneden in de braadslee. Dek de ham af met folie en bak ongeveer 2 uur of tot hij door en door warm is. Onthoud dat hij al gaar is; we warmen hem alleen maar op.

3. Stap

Voor het glazuur doe je ondertussen honing, bruine suiker, appelcider, Dijon mosterd, gemalen kruidnagel en gemalen kaneel in een steelpan. Opmerking uit mijn keuken: gebruik echte honing en vermijd de synthetische; het smaakverschil is opmerkelijk.

4. Stap

Roer op middelhoog vuur tot de bruine suiker goed is opgelost. Laat dit mengsel nog 5 minuten sudderen tot het lichtjes ingedikt is.

5. Stap

Haal de ham na 2 uur uit de oven en verhoog de temperatuur naar 425°F (220°C). Borstel 1/3 van het glazuur over de ham en zorg dat het in de plakjes komt.

6. Stap

Bak de ham, deze keer onafgedekt, 15 minuten. Haal de ham dan weer uit de oven en strijk er nog 1/3 van het glazuur overheen. Zet nog eens 15 minuten terug in de oven. Door de hoge temperatuur zal het glazuur karamelliseren, wat de smaak ten goede komt - mijn geheimpje voor een perfecte ham met honingglazuur.

7. Stap

Haal de ham nu uit de oven en bestrijk hem voor de laatste keer met de rest van het glazuur. Laat 15 minuten staan voor het opdienen. Door deze rusttijd trekt het glazuur beter in en komen de vleessappen op gang.

8. Stap

Geloof me, als je deze stappen volgt, heb je een verbluffende ham boordevol honingglazuur die je met trots kunt serveren!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten