ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : olgakr

Heerlijke kiwi jam

Kiwi-jam is een echte smaaksensatie, met zijn unieke tropische smaak en felgroene kleur. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit recept een verfrissende afwisseling is van de gebruikelijke soorten jam. De gloed van de kiwi's in het potje heeft al menig ontbijttafel opgefleurd.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg Kiwi's Toegevoegd aan
  • 500 g Gelerende suiker twee op een Toegevoegd aan
  • Sap van een citroen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Om kiwiconfituur te maken, schil je eerst de kiwi's en snijd je ze in kleine stukjes. Het is belangrijk dat je rijpe maar geen overrijpe kiwi's gebruikt, anders kunnen ze te veel water afgeven.

2. Stap

Doe de kiwi's in een grote pan en prak ze een beetje met een vork of aardappelstamper. Je kunt hier variëren, afhankelijk van hoe grof je je jam wilt hebben. Persoonlijk laat ik graag een paar grotere stukken zitten voor wat textuur.

3. Stap

Voeg nu de inmaaksuiker en het sap van een citroen toe. De citroen geeft de jam niet alleen een extra fris tintje, maar helpt ook bij het geleren en zorgt ervoor dat de felgroene kleur van de kiwi's behouden blijft.

4. Stap

Breng het mengsel aan de kook en laat het onder voortdurend roeren ongeveer 4 minuten sudderen. Zorg ervoor dat er niets aanbrandt. De aanvankelijk schuimige pap zal nu een beetje ingedikt zijn.

5. Stap

Giet de hete kiwiconfituur voorzichtig in gesteriliseerde potten, sluit ze onmiddellijk af en zet ze 5 minuten ondersteboven. Dit creëert een vacuümeffect en je jam blijft langer houdbaar.

6. Stap

Maak van dit heerlijke broodbeleg je hoogtepunt bij het ontbijt of geef het als origineel cadeau. Iedereen aan je keukentafel zal onder de indruk zijn!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten