ADVERTENTIE

Bron :: manyakotic from Getty Images

Heerlijke appeltaart

Deze appeltaart is een van mijn favoriete toetjes die ik ooit heb gemaakt. Ik heb het recept geërfd van mijn oma en in de loop der jaren heb ik het onderzocht en aangepast tot ik dit resultaat bereikte - een perfect zoete en smaakvolle taart vol appel- en kaneelsmaak.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 4 stuk Grote appels Toegevoegd aan
  • 225 g Gladde bloem Toegevoegd aan
  • 225 g Bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 225 g Boter Toegevoegd aan
  • 4 stuk Groot ei Toegevoegd aan
  • 1 Lepels Kaneel Toegevoegd aan
  • 1 Lepel Bakpoeder Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Gehakte noten (optioneel) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Maak dan een ronde taartvorm van 26 cm klaar, vet hem in met boter en bestuif hem met bloem.

2. Stap

Maak de appels schoon, schil ze en snijd ze in dunne plakjes of rasp ze.

3. Stap

Meng de bloem, suiker, kaneel, bakpoeder en een snufje zout in een kom. Ik gebruik vaak notenkaneel als ik dat bij de hand heb.

4. Stap

Klop in een andere kom de boter met de eieren romig en voeg dan geleidelijk het bloemmengsel toe.

5. Stap

Voeg als laatste de appels en noten, indien gebruikt, toe aan het beslag. Roer voorzichtig om alle ingrediënten te combineren.

6. Stap

Giet het beslag in de voorbereide vorm en bak ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven.

7. Stap

Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Bestrooi hem dan met suiker.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten