ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: RitaE

Hartige gerookte zalmtaart

Deze Taart met gerookte zalm is bedrieglijk eenvoudig om te maken en maakt altijd indruk op gasten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 1 lijst Van bladerdeeg Toegevoegd aan
  • 200 gms Van gerookte zalm Toegevoegd aan
  • 200 gms Van roomkaas Toegevoegd aan
  • 2 Eieren Toegevoegd aan
  • 2 tbls Verse dille, fijngehakt Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius of 356 graden Fahrenheit. Dit is belangrijk omdat de juiste temperatuur zorgt voor een goed gare taart met een knapperige, schilferige korst.

2. Stap

Rol het bladerdeeg uit zodat het in een 9-inch ronde taartvorm past. Ik heb ontdekt dat de sleutel tot het werken met bladerdeeg is om het gekoeld te houden. Als het te warm wordt, kan het moeilijk zijn om mee te werken. Druk het bladerdeeg in de vorm en snijd overtollig bladerdeeg weg.

3. Stap

Meng in een mengkom de roomkaas en eieren tot een gladde massa. Voeg de gerookte zalm, gehakte dille, zout en peper toe. Vergeet niet dat gerookte zalm van zichzelf vrij zout kan zijn, dus wees voorzichtig met het extra zout.

4. Stap

Giet het zalmmengsel in de voorbereide bladerdeegschelp. Strijk het glad zodat het gelijkmatig verdeeld is.

5. Stap

Bak de taart ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de vulling hard is en de korst goudbruin. De baktijd kan variëren, dus het is een goed idee om rond de 20 minuten te controleren.

6. Stap

Laat de taart kort afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveert. Zo kan de taart beter opstijven en is hij makkelijker aan te snijden.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Middagmaal

922 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten