ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: RitaE

Hartig nekgebraad gebakken in de oven

Dit is een van mijn favoriete recepten voor een gezellig zondagdiner. Ik heb dit stevige nekgebraad al verschillende keren gemaakt en elke keer is het een absolute hit bij familie en vrienden. Het varkensnek wordt boterzacht en heeft een heerlijk knapperig korstje dat het onweerstaanbaar maakt. Ik hoop dat jullie net zo van dit recept genieten als ik.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 112 kg Varkensnek Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • 2 Uien Toegevoegd aan
  • 2 aaseter Toegevoegd aan
  • 2 Selderijsten Toegevoegd aan
  • 4 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 500 ml runderbouillon Toegevoegd aan
  • 2 Laurierbladeren Toegevoegd aan
  • 4 Takje Rozemarijn Toegevoegd aan
  • 3 eetlepel olijfolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

150 min.
1. Stap

Om nekgebraad te bereiden, verwarm je de oven voor op 180 graden. Kruid de varkensnek royaal met zout en peper, zo krijg je een heerlijk korstje.

2. Stap

Snijd de uien, wortels, selderij en knoflook in grove stukken. Je hebt geen perfecte blokjes nodig, want deze ingrediënten worden vooral gebruikt om smaak toe te voegen aan het gebraad.

3. Stap

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de nek ongeveer 5 minuten aan elke kant tot hij een mooie goudbruine kleur heeft. Deze stap is belangrijk om de smaak van het vlees te intensiveren.

4. Stap

Haal de nek uit de pan en voeg de groenten toe. Rooster het ongeveer 10 minuten tot het zacht en aromatisch wordt.

5. Stap

Doe de varkensnek terug in de pan, voeg de laurierblaadjes, rozemarijn en runderbouillon toe. De bouillon moet ongeveer tot halverwege de varkensnek komen.

6. Stap

Dek de pan af en plaats hem in de voorverwarmde oven. Laat het gebraad ongeveer 3 uur smoren. Ik raad aan om het braadstuk één keer per uur om te draaien, zodat het gelijkmatig gaart en een mooie kleur krijgt.

7. Stap

Na het smoren is je nekgebraad klaar om van te genieten. Het moet boterzacht zijn en een fantastisch knapperig korstje hebben. Snijd het nekgebraad in plakjes en serveer met eventuele bijgerechten zoals knoedels, salade, enz.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten