ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : maria-anne

Half en half aardappelknödels

Dit traditionele recept voor half rauwe en half gekookte aardappelknödels is een welkome afwisseling van de gebruikelijke bijgerechten. De knödels zijn knapperig aan de buitenkant en zacht en glad aan de binnenkant. Ze zijn de perfecte aanvulling op elk vleesrijk gerecht.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Kruimige aardappelen Toegevoegd aan
  • 500 g Rauwe aardappelen Toegevoegd aan
  • 60 g Gries Toegevoegd aan
  • 2 Stuk Eieren Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Voor het recept van half om half aardappelknoedels, schil je de rauwe en gekookte aardappelen en rasp je ze fijn. Doe de geraspte aardappelen in een keukenhanddoek en druk het overtollige vocht eruit.

2. Stap

Doe de aardappelen in een grote kom en voeg de griesmeel, de eieren en het zout toe. Kneed het mengsel grondig totdat je een glad deeg hebt.

3. Stap

Vorm het deeg in knoedels en laat ze 20 minuten koken in een grote pot met kokend zout water. De knoedels zijn klaar als ze naar de oppervlakte stijgen.

4. Stap

Haal de aardappelknoedels met een schuimspaan half en half uit het water en laat ze een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert.

Vergelijkbare recepten

Aardappelknoedels zoals bij oma

Aardappelknoedels zijn een heerlijk bijgerecht dat perfect past bij vleesgerechten. Ze hebben een rijke en aardse aardappelsmaak en zijn heerlijk luchtig. Deze knoedels zijn een traditioneel gerecht dat in veel Europese landen, vooral in Duitsland, geliefd is.

Eenvoudige vegetarische aardappelsoep

Ik heb deze stevige vegetarische aardappelsoep vaak gemaakt voor mijn gezin. Hij is licht, gezond en ongelooflijk vullend. Met een basis van groentebouillon en aardappelen gemengd met groenten naar keuze is deze soep lekker en perfect voor koel weer. Lekker met vers wit brood als bijgerecht.

Gnocchi van rode biet recept

Als gepassioneerd hobbykok vind ik het altijd leuk om traditionele gerechten te variëren met seizoensgebonden ingrediënten. Zo ontstond dit heerlijke recept voor gnocchi van rode biet. Ik heb het vaak gemaakt voor vrienden en familie en het valt altijd heel goed in de smaak. De dieprode kleur is natuurlijk visueel opvallend en de licht aardse smaak van de biet harmonieert heerlijk met de stevige smaak van de zelfgemaakte gnocchi.

Gepureerde aardappelsoep in 35 minuten

Een van mijn favoriete soepen is deze gepureerde aardappelsoep. Hij is voedzaam, vullend en heeft een zachte, romige textuur die gewoon heerlijk is. Het is een geweldig recept dat ik al jaren maak en af en toe aanpas, maar de basissmaak blijft altijd hetzelfde en is gewoon onweerstaanbaar.

Snelle champignonroomsaus

Dit recept voor een snelle en romige champignonroomsaus is een echte traktatie voor alle champignonliefhebbers onder ons. De saus past goed bij elke pastasoort, maar kan ook worden gebruikt als bijgerecht bij vlees. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en het is altijd een schot in de roos. Het is gemakkelijk te bereiden en de smaak is gewoon onvergelijkbaar.

Romige vegetarische zoete aardappelsoep

Ik ben erg dol geworden op deze soep. Ik probeerde hem voor het eerst op een koude winteravond en was meteen onder de indruk van de hartige en toch zoete smaak. Hij verwarmt je van binnenuit en is uitzonderlijk lekker. Ik hou vooral van het gemak van de bereiding en het feit dat je alle ingrediënten meestal al in huis hebt.

Aardappelkoekjes

Ik voeg melk toe om ze knapperig te maken

Gekookte aardappelen met gebakken paddenstoelen

Dit is een eenvoudig maar heerlijk gerecht dat perfect is als bijgerecht of hoofdmaaltijd. Het is ook een uitstekend vegetarisch gerecht. De combinatie van de aardse paddenstoelen en de romige aardappelen is simpelweg onweerstaanbaar. Dit gerecht is gemakkelijk te maken en vereist heel weinig ingrediënten.

Vergelijkbare recepten

Aardappelknoedels zoals bij oma

Aardappelknoedels zijn een heerlijk bijgerecht dat perfect past bij vleesgerechten. Ze hebben een rijke en aardse aardappelsmaak en zijn heerlijk luchtig. Deze knoedels zijn een traditioneel gerecht dat in veel Europese landen, vooral in Duitsland, geliefd is.

Eenvoudige vegetarische aardappelsoep

Ik heb deze stevige vegetarische aardappelsoep vaak gemaakt voor mijn gezin. Hij is licht, gezond en ongelooflijk vullend. Met een basis van groentebouillon en aardappelen gemengd met groenten naar keuze is deze soep lekker en perfect voor koel weer. Lekker met vers wit brood als bijgerecht.

Gnocchi van rode biet recept

Als gepassioneerd hobbykok vind ik het altijd leuk om traditionele gerechten te variëren met seizoensgebonden ingrediënten. Zo ontstond dit heerlijke recept voor gnocchi van rode biet. Ik heb het vaak gemaakt voor vrienden en familie en het valt altijd heel goed in de smaak. De dieprode kleur is natuurlijk visueel opvallend en de licht aardse smaak van de biet harmonieert heerlijk met de stevige smaak van de zelfgemaakte gnocchi.

Gepureerde aardappelsoep in 35 minuten

Een van mijn favoriete soepen is deze gepureerde aardappelsoep. Hij is voedzaam, vullend en heeft een zachte, romige textuur die gewoon heerlijk is. Het is een geweldig recept dat ik al jaren maak en af en toe aanpas, maar de basissmaak blijft altijd hetzelfde en is gewoon onweerstaanbaar.

Snelle champignonroomsaus

Dit recept voor een snelle en romige champignonroomsaus is een echte traktatie voor alle champignonliefhebbers onder ons. De saus past goed bij elke pastasoort, maar kan ook worden gebruikt als bijgerecht bij vlees. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en het is altijd een schot in de roos. Het is gemakkelijk te bereiden en de smaak is gewoon onvergelijkbaar.

Romige vegetarische zoete aardappelsoep

Ik ben erg dol geworden op deze soep. Ik probeerde hem voor het eerst op een koude winteravond en was meteen onder de indruk van de hartige en toch zoete smaak. Hij verwarmt je van binnenuit en is uitzonderlijk lekker. Ik hou vooral van het gemak van de bereiding en het feit dat je alle ingrediënten meestal al in huis hebt.

Aardappelkoekjes

Ik voeg melk toe om ze knapperig te maken

Gekookte aardappelen met gebakken paddenstoelen

Dit is een eenvoudig maar heerlijk gerecht dat perfect is als bijgerecht of hoofdmaaltijd. Het is ook een uitstekend vegetarisch gerecht. De combinatie van de aardse paddenstoelen en de romige aardappelen is simpelweg onweerstaanbaar. Dit gerecht is gemakkelijk te maken en vereist heel weinig ingrediënten.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

167 recepten

Laat ontbijt

147 recepten

Middagmaal

746 recepten

Diner

692 recepten

Dessert

519 recepten

Gebak

189 recepten

Taarten

108 recepten

Vleesgerechten

363 recepten