ADVERTENTIE

Bron :: Ruslan Khmelevsky von Pexels

Granita al Limone met ananas - Siciliaanse keuken

Op een warme zomer een paar jaar geleden ontdekte ik Siciliaans graniet. Dit verfrissende ijs, traditioneel gemaakt met fruit, suiker en water, was precies wat ik nodig had toen het 30 graden was en de zon scheen. Ik nam het recept mee naar huis en verfijnde het geleidelijk aan naar mijn voorkeuren en smaak.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 groot Biologische citroenen Toegevoegd aan
  • 200 g suiker Toegevoegd aan
  • 800 ml water Toegevoegd aan
  • 1 ananas Toegevoegd aan
  • Muntblaadjes om te garneren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

240 min.
1. Stap

Pers het sap uit de citroenen. Breng het water en de suiker in een brede pan op middelhoog vuur aan de kook. Laat de siroop ongeveer 5 minuten koken tot de suiker volledig is opgelost. Laat de siroop vervolgens afkoelen en voeg het versgeperste citroensap en de geschilde en in stukjes gesneden ananas toe. Pureer het mengsel met een staafmixer tot een gladde massa.

2. Stap

Giet het mengsel in een ondiepe kom die geschikt is voor de vriezer en zet de kom in de vriezer. Wacht 30 minuten en roer het mengsel dan om de 30 minuten goed door met een vork.

3. Stap

Deze stap is belangrijk voor de typische korrelige consistentie van de granita. Herhaal dit proces ongeveer 3-4 uur tot de granita een licht sorbetachtige consistentie heeft.

4. Stap

Serveer de granita in dessertschaaltjes met muntblaadjes.

Vergelijkbare recepten

Chocolade fondue

Dit recept voor chocoladefondue is een van mijn absolute lievelingsdesserts voor speciale gelegenheden of gezellige avonden. Het mag op geen enkele romantische dinertafel ontbreken. Ik heb het ontelbare keren gemaakt voor familie en vrienden en heb altijd lovende kritieken gekregen. De combinatie van gesmolten chocolade en vers fruit is gewoon onovertroffen en de bereiding is verrassend eenvoudig.

Maak je eigen chocoladefruit

Deze chocoladevruchten zijn een droom die uitkomt voor alle chocolade- en fruitliefhebbers. Ik maakte dit recept een paar jaar geleden voor het eerst toen ik op zoek was naar een licht, maar zoet en chocoladeachtig dessert. Sindsdien zijn ze een vaste favoriet op mijn feestjes en een absolute hit bij mijn gasten.

Zelfgemaakte aardbeiengelei

Zoet, aromatisch en vol van natuurlijke smaak - zelfgemaakte aardbeiengelei is het perfecte dessert voor elk moment van het jaar. Bereid met echte vruchten, zonder conserveermiddelen en kunstmatige toevoegingen, smaakt het hemels en maakt het indruk op elke tafel.

Veganistisch appelbrood bakken

Als gepassioneerd bakker en echte appelliefhebber is appelbrood al heel lang een vast onderdeel van mijn bakexperimenten in de keuken. Ik vind dat het goed werkt als zoet ontbijt, maar ook als koffiekoek of wintertheekoek. Met zijn geurige kaneelappelaroma prikkelt het niet alleen de zintuigen, maar verspreidt het ook gezelligheid door het hele huis.

Hoe maak je gekonfijte gember?

Gekonfijte gember is een van mijn absolute lievelingsrecepten. Het resultaat is een heerlijk zoet en pittig tussendoortje dat ook nog eens goed is voor je spijsvertering. Het is helemaal zelfgemaakt en smaakt veel beter dan de versie uit de winkel. Het is heel makkelijk te maken, je hebt alleen een beetje geduld en tijd nodig.

Bananencake

Een cake zonder eieren.

Biscuit taart met slagroom

Dit recept is voor liefhebbers van lichte en tegelijkertijd smakelijke desserts. Een biscuitbodem aangevuld met slagroom en vers fruit is ideaal voor een zomerse middag.

Baumkuchenspitzen voor Kerstmis

Voor mij horen deze prachtige Baumkuchenspitzen net zo bij het kerstseizoen als de kerstboom zelf. Ik heb ze ontelbare keren gemaakt en elke keer is het weer een klein feestje om de goudbruine, geurige cake laag voor laag te zien ontstaan. Met mijn procedure en een beetje geduld lukt het je zeker om deze heerlijke Baumkuchenspitzen te maken.

Vergelijkbare recepten

Chocolade fondue

Dit recept voor chocoladefondue is een van mijn absolute lievelingsdesserts voor speciale gelegenheden of gezellige avonden. Het mag op geen enkele romantische dinertafel ontbreken. Ik heb het ontelbare keren gemaakt voor familie en vrienden en heb altijd lovende kritieken gekregen. De combinatie van gesmolten chocolade en vers fruit is gewoon onovertroffen en de bereiding is verrassend eenvoudig.

Maak je eigen chocoladefruit

Deze chocoladevruchten zijn een droom die uitkomt voor alle chocolade- en fruitliefhebbers. Ik maakte dit recept een paar jaar geleden voor het eerst toen ik op zoek was naar een licht, maar zoet en chocoladeachtig dessert. Sindsdien zijn ze een vaste favoriet op mijn feestjes en een absolute hit bij mijn gasten.

Zelfgemaakte aardbeiengelei

Zoet, aromatisch en vol van natuurlijke smaak - zelfgemaakte aardbeiengelei is het perfecte dessert voor elk moment van het jaar. Bereid met echte vruchten, zonder conserveermiddelen en kunstmatige toevoegingen, smaakt het hemels en maakt het indruk op elke tafel.

Veganistisch appelbrood bakken

Als gepassioneerd bakker en echte appelliefhebber is appelbrood al heel lang een vast onderdeel van mijn bakexperimenten in de keuken. Ik vind dat het goed werkt als zoet ontbijt, maar ook als koffiekoek of wintertheekoek. Met zijn geurige kaneelappelaroma prikkelt het niet alleen de zintuigen, maar verspreidt het ook gezelligheid door het hele huis.

Hoe maak je gekonfijte gember?

Gekonfijte gember is een van mijn absolute lievelingsrecepten. Het resultaat is een heerlijk zoet en pittig tussendoortje dat ook nog eens goed is voor je spijsvertering. Het is helemaal zelfgemaakt en smaakt veel beter dan de versie uit de winkel. Het is heel makkelijk te maken, je hebt alleen een beetje geduld en tijd nodig.

Bananencake

Een cake zonder eieren.

Biscuit taart met slagroom

Dit recept is voor liefhebbers van lichte en tegelijkertijd smakelijke desserts. Een biscuitbodem aangevuld met slagroom en vers fruit is ideaal voor een zomerse middag.

Baumkuchenspitzen voor Kerstmis

Voor mij horen deze prachtige Baumkuchenspitzen net zo bij het kerstseizoen als de kerstboom zelf. Ik heb ze ontelbare keren gemaakt en elke keer is het weer een klein feestje om de goudbruine, geurige cake laag voor laag te zien ontstaan. Met mijn procedure en een beetje geduld lukt het je zeker om deze heerlijke Baumkuchenspitzen te maken.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

166 recepten

Laat ontbijt

147 recepten

Middagmaal

742 recepten

Diner

689 recepten

Dessert

517 recepten

Gebak

189 recepten

Taarten

106 recepten

Vleesgerechten

363 recepten