ADVERTENTIE

Bron :: ninafirsova from Canva

Geroosterde kalkoenborst

Kalkoenfilet is een van mijn favoriete gerechten! Ik maakte dit recept voor het eerst met Kerstmis en sindsdien is het een van mijn handelsmerken in de thuiskeuken geworden. Het vlees is sappig, mals en aromatisch en de toevoeging van kruiden geeft het een unieke smaak. Het belangrijkste is echter de juiste baktijd - niet te kort zodat het vlees niet rauw is, maar ook niet te lang zodat het niet uitdroogt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg Kalkoenborst Toegevoegd aan
  • 4 tanden Knoflook Toegevoegd aan
  • 2 lepels Olijfoliën Toegevoegd aan
  • 2 theelepels Gedroogde tijm Toegevoegd aan
  • 2 theelepels Gedroogde oregano Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Zouten Toegevoegd aan
  • 12 theelepels Versgemalen peper Toegevoegd aan
  • Een paar takjes verse rozemarijn Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Bereid de braadslede voor.

2. Stap

Was en droog de kalkoenborst grondig. Dit is belangrijk omdat overtollig water ervoor kan zorgen dat het vlees gaar wordt in plaats van gebraden.

3. Stap

Meng in een kom olijfolie, geperste knoflook, tijm, oregano, zout en peper. Wrijf dit mengsel gelijkmatig in de kalkoenborst. Maak in deze stap insnijdingen in het vlees zodat de marinade beter wordt opgenomen.

4. Stap

Doe het vlees over in een braadslede en voeg de takjes rozemarijn toe.

5. Stap

Bak ongeveer 1-1,5 uur en bedruip het vlees af en toe met het sap dat op de bodem van de braadslede ligt. Een goede indicatie dat het vlees klaar is, is wanneer een vork er zonder weerstand in en uit gaat als je erin prikt.

6. Stap

Laat de kalkoenfilet na het braden ongeveer 10 minuten rusten voordat je hem in plakjes snijdt.

Vergelijkbare recepten

Gestoofde ganzenbouten uit de oven

Ik ben dol op dit recept voor ganzenbouten in de oven, vooral in het koude seizoen. In dit geval worden de ganzenbouten langzaam en zachtjes geroosterd in de oven, waardoor ze bijzonder mals en sappig worden. Een echte traktatie voor het gehemelte en altijd een hoogtepunt op mijn menu.

Kip met honing

Kip met honing is een geweldig gerecht dat niet alleen erg lekker is, maar ook gezond.

Romige Franse Ui Kipschotel

De verrukkelijke combinatie van sappige kippenborsten, gekarameliseerde uien en een romige, smaakvolle saus zorgt ervoor dat mijn familie terugkomt voor meer van dit recept!

Krokante eendenbout met rode wijnsaus

Ik kan me geen gezelligere zondagmiddag voorstellen dan genieten van een goed boek in de keuken met de geur van stovende eendenpoten. Ik heb vooral genoten van dit recept - de poten waren ongelooflijk mals en de huid krokant. Samen met de heerlijke rode wijnsaus een echte traktatie. En niet te vergeten de lichte zoetheid van de appel, die zorgt voor een perfecte balans met de smaak van de eendenbouten.

Marokkaanse kip pastilla voorgerecht

Pastilla is een Marokkaans voorgerecht waarvan we genieten op feestdagen, bruiloften en speciale gelegenheden. De kip pastilla is een mix van zoete en hartige smaken met een krokant laagje filodeeg bovenop dat knispert als je het eet! De kip pastilla is iets tijdrovender om te bereiden, maar is een smaakvol succes!

Hartig nekgebraad gebakken in de oven

Dit is een van mijn favoriete recepten voor een gezellig zondagdiner. Ik heb dit stevige nekgebraad al verschillende keren gemaakt en elke keer is het een absolute hit bij familie en vrienden. Het varkensnek wordt boterzacht en heeft een heerlijk knapperig korstje dat het onweerstaanbaar maakt. Ik hoop dat jullie net zo van dit recept genieten als ik.

Geroosterde kip kwartjes

Recept voor geroosterde kippenkwartieren die perfect zijn voor de lunch of het diner op zondag.

Gebraden hele kip met verse kruidenvulling

De kruidenvulling maakt deze gebraden kip extra speciaal. Het geeft zoveel smaak aan de kip en laat je keuken heerlijk ruiken.

Vergelijkbare recepten

Gestoofde ganzenbouten uit de oven

Ik ben dol op dit recept voor ganzenbouten in de oven, vooral in het koude seizoen. In dit geval worden de ganzenbouten langzaam en zachtjes geroosterd in de oven, waardoor ze bijzonder mals en sappig worden. Een echte traktatie voor het gehemelte en altijd een hoogtepunt op mijn menu.

Kip met honing

Kip met honing is een geweldig gerecht dat niet alleen erg lekker is, maar ook gezond.

Romige Franse Ui Kipschotel

De verrukkelijke combinatie van sappige kippenborsten, gekarameliseerde uien en een romige, smaakvolle saus zorgt ervoor dat mijn familie terugkomt voor meer van dit recept!

Krokante eendenbout met rode wijnsaus

Ik kan me geen gezelligere zondagmiddag voorstellen dan genieten van een goed boek in de keuken met de geur van stovende eendenpoten. Ik heb vooral genoten van dit recept - de poten waren ongelooflijk mals en de huid krokant. Samen met de heerlijke rode wijnsaus een echte traktatie. En niet te vergeten de lichte zoetheid van de appel, die zorgt voor een perfecte balans met de smaak van de eendenbouten.

Marokkaanse kip pastilla voorgerecht

Pastilla is een Marokkaans voorgerecht waarvan we genieten op feestdagen, bruiloften en speciale gelegenheden. De kip pastilla is een mix van zoete en hartige smaken met een krokant laagje filodeeg bovenop dat knispert als je het eet! De kip pastilla is iets tijdrovender om te bereiden, maar is een smaakvol succes!

Hartig nekgebraad gebakken in de oven

Dit is een van mijn favoriete recepten voor een gezellig zondagdiner. Ik heb dit stevige nekgebraad al verschillende keren gemaakt en elke keer is het een absolute hit bij familie en vrienden. Het varkensnek wordt boterzacht en heeft een heerlijk knapperig korstje dat het onweerstaanbaar maakt. Ik hoop dat jullie net zo van dit recept genieten als ik.

Geroosterde kip kwartjes

Recept voor geroosterde kippenkwartieren die perfect zijn voor de lunch of het diner op zondag.

Gebraden hele kip met verse kruidenvulling

De kruidenvulling maakt deze gebraden kip extra speciaal. Het geeft zoveel smaak aan de kip en laat je keuken heerlijk ruiken.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

166 recepten

Laat ontbijt

147 recepten

Middagmaal

738 recepten

Diner

687 recepten

Dessert

517 recepten

Gebak

189 recepten

Taarten

106 recepten

Vleesgerechten

360 recepten