ADVERTENTIE

Bron :: ninafirsova from Canva

Geroosterde kalkoenborst

Kalkoenfilet is een van mijn favoriete gerechten! Ik maakte dit recept voor het eerst met Kerstmis en sindsdien is het een van mijn handelsmerken in de thuiskeuken geworden. Het vlees is sappig, mals en aromatisch en de toevoeging van kruiden geeft het een unieke smaak. Het belangrijkste is echter de juiste baktijd - niet te kort zodat het vlees niet rauw is, maar ook niet te lang zodat het niet uitdroogt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg Kalkoenborst Toegevoegd aan
  • 4 tanden Knoflook Toegevoegd aan
  • 2 lepels Olijfoliën Toegevoegd aan
  • 2 theelepels Gedroogde tijm Toegevoegd aan
  • 2 theelepels Gedroogde oregano Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Zouten Toegevoegd aan
  • 12 theelepels Versgemalen peper Toegevoegd aan
  • Een paar takjes verse rozemarijn Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Bereid de braadslede voor.

2. Stap

Was en droog de kalkoenborst grondig. Dit is belangrijk omdat overtollig water ervoor kan zorgen dat het vlees gaar wordt in plaats van gebraden.

3. Stap

Meng in een kom olijfolie, geperste knoflook, tijm, oregano, zout en peper. Wrijf dit mengsel gelijkmatig in de kalkoenborst. Maak in deze stap insnijdingen in het vlees zodat de marinade beter wordt opgenomen.

4. Stap

Doe het vlees over in een braadslede en voeg de takjes rozemarijn toe.

5. Stap

Bak ongeveer 1-1,5 uur en bedruip het vlees af en toe met het sap dat op de bodem van de braadslede ligt. Een goede indicatie dat het vlees klaar is, is wanneer een vork er zonder weerstand in en uit gaat als je erin prikt.

6. Stap

Laat de kalkoenfilet na het braden ongeveer 10 minuten rusten voordat je hem in plakjes snijdt.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

812 recepten

Ontbijt

210 recepten

Laat ontbijt

180 recepten

Middagmaal

880 recepten

Dessert

631 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

423 recepten

Pasta

113 recepten