ADVERTENTIE

Bron :: IngridHS from Getty Images

Geroosterd varkensvlees met krieltjes

Recept voor fantastisch geroosterd varkensvlees met krieltjes.

ADVERTENTIE
Wat eten we vandaag? 15 lekkere recepten voor lunches en avondeten

Het recept staat in dit artikel

Wat eten we vandaag? 15 lekkere recepten voor lunches en avondeten

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g varkensvlees Toegevoegd aan
  • 500 g Krieltjes Toegevoegd aan
  • 2 el olijfolie Toegevoegd aan
  • Zout, versgemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • 3 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 stukjes wortelen Toegevoegd aan
  • 2 twijgen Rozemarijn Toegevoegd aan
  • Verse kruiden om te strooien (peterselie, dille) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Allereerst is het belangrijk om het varkensvlees goed te wassen en te drogen. Zout en peper het aan beide kanten.

2. Stap

Was de krieltjes en kook ze ongeveer 10 minuten in gezouten water. Als je wilt, kun je de krieltjes schillen, maar ik geef de voorkeur aan de versie met schil. De krieltjes zijn zo knapperig en hebben meer smaak.

3. Stap

Voeg olijfolie, geraspte wortelen, teentjes knoflook en takjes rozemarijn toe aan de ovenschaal. Rooster alles samen op een middelhoog vuur.

4. Stap

Voeg dan het vlees toe en zet het in een voorverwarmde oven van 180°C. Draai het vlees na ongeveer 30 minuten om en voeg de voorgekookte krieltjes toe aan de ovenschaal.

5. Stap

Laat het vlees en de aardappelen nog ongeveer 15 - 20 minuten bakken.

6. Stap

Het varkensvlees en de aardappelen kunnen voor het serveren worden bestrooid met verse kruiden en geserveerd met een heerlijke zelfgemaakte dressing of tartaarsaus.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten