ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Gerookt Geplooid Varkensvlees

Dit gerookt geplooid varkensvlees wordt langzaam en op lage temperatuur gekookt om het super mals te maken, en vervolgens gemengd met een rokerige, pittige saus. Het perfecte gerecht dat het goed doet op elke BBQ feest.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10

Varkensvlees en Wrijf

  • 4 kg Ontbeende varkensschouder Toegevoegd aan
  • 3 eetlepel bruine suiker Toegevoegd aan
  • 2 eetlepel Paprika Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Zwarte peper Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel zout Toegevoegd aan

BBQ Saus

  • 2 kopjes ketchup Toegevoegd aan
  • 1 Kop appelciderazijn Toegevoegd aan
  • 1 Kop bruine suiker Toegevoegd aan
  • 2 eetlepel Worcestershiresaus Toegevoegd aan
  • 1 lepel vloeibare rook Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

540 min.
1. Stap

Bereid het varkensvlees voor door het droog te deppen en een rub van bruine suiker, paprika, zwarte peper en zout aan te brengen. Laat minstens één uur rusten in de koelkast.

2. Stap

Verwarm de roker voor op 225°F (107°C).

3. Stap

Rook de varkensschouder totdat een vleesthermometer die in het dikste deel is gestoken 195°F (91°C) aangeeft, ongeveer 8-10 uur.

4. Stap

Verwijder het varkensvlees uit de roker en laat het 15 minuten rusten, trek vervolgens het varkensvlees in stukken met vorken.

5. Stap

Terwijl het varkensvlees rust, bereid je de BBQ saus door ketchup, appelciderazijn, bruine suiker, Worcestershiresaus en vloeibare rook in een steelpan te combineren. Laat het op middelhoog vuur sudderen tot de suiker is opgelost.

6. Stap

Meng het varkensvlees goed met de BBQ-saus tot het goed bedekt is.

7. Stap

Serveer de gerookte pulled pork op een broodje met coleslaw en geniet van je zelfgemaakte BBQ-feest.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten