ADVERTENTIE

Gekneed deeg

Als echte pastafreak heb ik altijd graag geëxperimenteerd met verschillende, soms erg gewaagde smaakcombinaties. Mijn favoriete gebak is echter altijd de traditionele Hongaarse keltpasta geweest. De knapperige en goudgele pasta geeft een sfeer af die aangenaam en vrolijk tegelijk is.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 500 g Tarwebloem Toegevoegd aan
  • 312 dl lauwe melk Toegevoegd aan
  • 2 ei Toegevoegd aan
  • 50 g gist Toegevoegd aan
  • 2 theelepel zout Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel suiker Toegevoegd aan
  • 100 g gesmolten boter Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Giet eerst de tarwebloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg vervolgens het zout en de suiker toe. Na voorzichtig roeren voeg je langzaam de lauwe melk toe.

2. Stap

Nu komt de gist. Het is belangrijk om de gist eerst in een beetje warme, suikerhoudende melk te laten rijzen, zodat het deeg goed rijst. Giet de gist ook in het putje en voeg dan de eieren toe. Als je thuis een keukenmachine hebt, gebruik die dan voor de volgende stap, zo niet, dan maak je het deeg met de hand.

3. Stap

Voeg tijdens het kneden van het deeg langzaam de gesmolten, maar niet hete boter toe. Dit zorgt ervoor dat het deeg zacht en luchtig genoeg wordt. Zodra het deeg homogeen is, dek je het af met een keukenhanddoek en laat je het 1 uur rijzen op een warme plaats.

4. Stap

Dan komt het bakken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vorm het deeg met je handen en scheur het uit elkaar in de pan, hoe willekeuriger je het doet, hoe rustieker en authentieker het resultaat zal zijn. Dan doen we het deeg in de oven en bakken het ongeveer 20-25 minuten tot het goudbruin is.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Gebak

202 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Dessert

583 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten