ADVERTENTIE

Bron :: 4kodiak from Getty Images Signature

Gebakken karbonade in zijn geheel

Een uitstekend recept voor klassiek gebakken varkenskarbonade in zijn geheel, waar alle vleesliefhebbers van zullen houden.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Belangrijkste ingrediënten

  • 1 stukjes Roastbeef als geheel Toegevoegd aan
  • 3 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 4 kruidnagel knoflook Toegevoegd aan

Kruiden

  • 1 theelepel gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Zout Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Gemalen paprika Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Marjolein Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Tijm Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de ui en snijd deze in middelgrote stukken. Pel de knoflook en laat deze heel.

2. Stap

Spoel de karbonades af, droog ze en snijd ze in porties. Zout en peper de karbonades vervolgens en laat ze ongeveer 15 minuten staan zodat de kruiden in het vlees kunnen trekken.

3. Stap

Bak de karbonade aan iedere kant in de olie in de pan om het oppervlak van het vlees te verzegelen en te helpen dus dat de karbonade sappig blijft tijdens het bakken.

4. Stap

Leg het geroosterde karbonade in de braadslee, voeg knoflook toe en giet er een glas water over. Zet de braadslee in een voorverwarmde oven en bak afgedekt ongeveer 60 minuten.

5. Stap

Haal na een uur bakken de schaal uit de oven en giet het sap over het vlees. Bak dan het vlees nog 30 minuten zonder deksel, zodat de bovenkant mooi kan gratineren.

6. Stap

Laat het vlees na het bakken een beetje rusten en snijd het dan in stukjes.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

761 recepten

Diner

705 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten