ADVERTENTIE

Bron :: bm4221 from Getty Images

Ganzenlever in rode wijn met appel

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Ganzenlever Toegevoegd aan
  • 750 ml Rode wijn Toegevoegd aan
  • 2 stuk Appel Toegevoegd aan
  • 1 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 3 Lepels boter Toegevoegd aan
  • 2 Lepel Solamyl Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
  • Peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Smelt de boter in een pan en rooster de ganzeneieren aan beide zijden op een middelhoog vuur. Haal vervolgens de levers uit de pan en zet ze opzij.

2. Stap

Verminder de vlam, voeg de in plakjes gesneden ui toe aan de pan en bak deze goudbruin.

3. Stap

Voeg de gesneden appels toe aan de pan en bak ze aan beide kanten.

4. Stap

Voeg rode wijn toe en kook totdat de hoeveelheid wijn is gehalveerd.

5. Stap

We voegen de ganzenvoeren terug in de pan en laten alles samen sudderen gedurende 10 minuten.

6. Stap

Meng de aardappelzetmeel in water en roer het door de pan. Roer alles door elkaar en kook nog 5 minuten tot de saus dikker wordt.

7. Stap

Breng alles op smaak met zout en peper voordat je het serveert.

Vergelijkbare recepten

Aardappel en spruitjespan met spek

Deze aardappel- en spruitjespan is een eenvoudig en smaakvol gerecht dat ik graag voor mijn gezin maak. De combinatie van de aardse aardappelen en de licht bittere spruitjes is gewoonweg onweerstaanbaar. Verrijkt met knapperig gebakken spek en afgewerkt met een vleugje nootmuskaat, zal deze roerbakschotel snel een favoriet worden op je eettafel.

Varkenshaas met pepersaus

Dit gerecht is een klassieker uit de Tsjechische keuken die nooit moe wordt en altijd in de smaak valt. De bereiding is iets veeleisender, maar het resultaat is het waard. De pepersaus geeft het vlees de juiste smaak en de ossenhaas wordt er heerlijk sappig door.

Bourgondisch braden stoven

Een heerlijk Bourgondisch gebraden met veel wijn. Dit traditionele recept is perfect voor een gezellig diner of voor speciale gelegenheden. Het gebraden wordt zacht en sappig, terwijl de wijn een diepe, robuuste smaak geeft.

Tefteli Russische Gehaktballen

Tefteli is een traditioneel Russisch gerecht gemaakt van gehakt, dat gemakkelijk te bereiden is en heerlijk gekruid is. Deze gehaktballen worden gekookt in een tomatensaus en kunnen worden geserveerd met rijst of aardappelpuree.

Spaanse aardappeltortilla

De Spaanse aardappeltortilla is een traditioneel gerecht uit Zuid-Spanje. Het is een eenvoudig maar voedzaam gerecht dat als hoofdmaaltijd of als snack kan worden geserveerd.

Savooiekoolpan met aardappelen en spek

Een verbazingwekkend eenvoudige maar heerlijke roerbakschotel met savooiekool is iets wat ik mijn gezin altijd voorzet als de temperatuur daalt. Gemaakt met verse savooiekool en smaakvolle kruiden is dit gerecht een echte traktatie. Gelukkig is het moeilijk om de fout in te gaan met dit recept, want de ingrediënten en stappen zijn makkelijk te begrijpen en eenvoudig te volgen. Dit is het recept dat ik altijd gebruik.

Varkensfilet met spruitjesgroenten

Een heerlijk en eenvoudig gerecht dat iedereen thuis kan bereiden. Het bevat sappige varkensfilet die perfect past bij verschillende soorten groenten. Ideaal voor een gezinsmaaltijd of een speciaal diner.

Boulettes de viande hachée (gehaktballetjes op Franse wijze)

Dit Franse recept voor "Boulettes de viande hachee" is een echte traktatie en ik maak het vaak voor mijn familie en vrienden. De heerlijke gehaktballetjes in een eenvoudige maar smakelijke saus zijn altijd een hit. Het is een snel, makkelijk recept dat perfect past bij verschillende bijgerechten - van salades tot pasta. Gebakken gehaktballetjes van gehakt worden gecombineerd met een tomatensaus.

Vergelijkbare recepten

Aardappel en spruitjespan met spek

Deze aardappel- en spruitjespan is een eenvoudig en smaakvol gerecht dat ik graag voor mijn gezin maak. De combinatie van de aardse aardappelen en de licht bittere spruitjes is gewoonweg onweerstaanbaar. Verrijkt met knapperig gebakken spek en afgewerkt met een vleugje nootmuskaat, zal deze roerbakschotel snel een favoriet worden op je eettafel.

Varkenshaas met pepersaus

Dit gerecht is een klassieker uit de Tsjechische keuken die nooit moe wordt en altijd in de smaak valt. De bereiding is iets veeleisender, maar het resultaat is het waard. De pepersaus geeft het vlees de juiste smaak en de ossenhaas wordt er heerlijk sappig door.

Bourgondisch braden stoven

Een heerlijk Bourgondisch gebraden met veel wijn. Dit traditionele recept is perfect voor een gezellig diner of voor speciale gelegenheden. Het gebraden wordt zacht en sappig, terwijl de wijn een diepe, robuuste smaak geeft.

Tefteli Russische Gehaktballen

Tefteli is een traditioneel Russisch gerecht gemaakt van gehakt, dat gemakkelijk te bereiden is en heerlijk gekruid is. Deze gehaktballen worden gekookt in een tomatensaus en kunnen worden geserveerd met rijst of aardappelpuree.

Spaanse aardappeltortilla

De Spaanse aardappeltortilla is een traditioneel gerecht uit Zuid-Spanje. Het is een eenvoudig maar voedzaam gerecht dat als hoofdmaaltijd of als snack kan worden geserveerd.

Savooiekoolpan met aardappelen en spek

Een verbazingwekkend eenvoudige maar heerlijke roerbakschotel met savooiekool is iets wat ik mijn gezin altijd voorzet als de temperatuur daalt. Gemaakt met verse savooiekool en smaakvolle kruiden is dit gerecht een echte traktatie. Gelukkig is het moeilijk om de fout in te gaan met dit recept, want de ingrediënten en stappen zijn makkelijk te begrijpen en eenvoudig te volgen. Dit is het recept dat ik altijd gebruik.

Varkensfilet met spruitjesgroenten

Een heerlijk en eenvoudig gerecht dat iedereen thuis kan bereiden. Het bevat sappige varkensfilet die perfect past bij verschillende soorten groenten. Ideaal voor een gezinsmaaltijd of een speciaal diner.

Boulettes de viande hachée (gehaktballetjes op Franse wijze)

Dit Franse recept voor "Boulettes de viande hachee" is een echte traktatie en ik maak het vaak voor mijn familie en vrienden. De heerlijke gehaktballetjes in een eenvoudige maar smakelijke saus zijn altijd een hit. Het is een snel, makkelijk recept dat perfect past bij verschillende bijgerechten - van salades tot pasta. Gebakken gehaktballetjes van gehakt worden gecombineerd met een tomatensaus.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

166 recepten

Laat ontbijt

147 recepten

Middagmaal

738 recepten

Diner

687 recepten

Dessert

517 recepten

Gebak

189 recepten

Taarten

106 recepten

Vleesgerechten

360 recepten