Bron :: bhofack2 via iStockPhotos
Eenvoudige "Schütteltorte" met fruit
Deze zelfgemaakte Schütteltorte is een echte traktatie. Ik heb de taart verschillende keren gemaakt voor mijn familie en vrienden en elke keer was het een absolute hit. Een voordeel van dit recept is dat het heel eenvoudig is - gooi gewoon alle ingrediënten bij elkaar en meng ze, vandaar de naam "Schütteltorte" De combinatie van de zoete cake, de luchtige room en de topping met fruit is gewoon onweerstaanbaar!
Ingrediënten
Voor de taartbodem :
- 200 g suiker
- 250 g Meel
- 4 Eieren
- 150 ml olie
- 150 ml melk
- 1 Pakket bakpoeder
- 2 Pakket vanillesuiker
- korrel zout
Voor de room:
- 200 ml Crème
- 400 gr Quark
- 2 Pakket vanillesuiker
- 2 Tablespoon suiker
- Verse bessen en fruit om te garneren
Laatste folders
Procedure
Om de Schütteltorte te bakken, verwarm je eerst de oven voor op 180 graden. Ik raad altijd aan om de bakplaat van tevoren in te vetten of te bekleden met bakpapier om te voorkomen dat de cake gaat plakken.
Meng vervolgens alle droge ingrediënten (suiker, bloem, bakpoeder, vanillesuiker en zout) in een grote kom.
Voeg de eieren, olie en melk toe. Nu komt het gedeelte waar deze cake zijn naam aan dankt: Schud de kom krachtig of gebruik een mixer tot alle ingrediënten zijn gemengd tot een glad beslag.
Giet het beslag op de bakplaat en bak ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is. Een goede truc om te controleren of de cake gaar is, is om een tandenstoker in het midden te steken. Als die er schoon uitkomt, is de cake klaar!
Terwijl de cake bakt, kun je de room bereiden. Klop de slagroom stijf en meng deze met de kwark, vanillesuiker en suiker. Ik raad aan om de kwark van tevoren te laten uitlekken, zodat de room niet te dun wordt.
Wanneer de taart is afgekoeld, verdeel je de room gelijkmatig over het oppervlak en garneer je de taart met vers fruit en bessen. Nu is de taart klaar om geserveerd te worden! Tip: Deze taart smaakt nog beter als je hem een nacht in de koelkast laat staan.