ADVERTENTIE

Bron :: Karolina Grabowska from Pexels

Eenvoudige ontbijtbroodjes

Ik ben altijd dol geweest op zelfgebakken brood. De geur, smaak en textuur zijn totaal onvergelijkbaar met wat je in de winkel koopt. Ik bak deze eenvoudige broodjes vaak voor het ontbijt. Ze zijn zacht, luchtig en perfect om te besmeren met boter of jam. En het beste van alles is dat ze heel eenvoudig te bereiden zijn.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 500 g Tarwebloem Toegevoegd aan
  • 2 theelepels Droge gist Toegevoegd aan
  • 2 theelepels Suiker Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Zouten Toegevoegd aan
  • 280 ml Heet water Toegevoegd aan
  • 2 lepels Olie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Meng de bloem, gist, suiker en zout in een grote kom. Vergeet niet om het zout niet direct op de gist te doen, want dan kan het zijn activiteit verliezen.

2. Stap

Voeg het warme water en de olie toe en kneed het deeg ongeveer 10 minuten tot het glad en elastisch is. Als het deeg te droog is, kun je meer water toevoegen, maar onthoud - het is altijd beter om in het begin minder toe te voegen, omdat je het proces later niet meer kunt terugdraaien.

3. Stap

Dek de kom af met een doek en laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen, tot het in volume verdubbeld is. Laat het deeg rijzen op een warme en rustige plek, zonder tocht.

4. Stap

Schep het deeg daarna op een met bloem bestoven plank en verdeel het in 8 gelijke porties. Vorm er ronde broodjes van.

5. Stap

Leg de gevormde broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat nog eens 30 minuten rijzen.

6. Stap

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bak de broodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin. Tip - giet terwijl de broodjes bakken wat water in het onderste gedeelte van de oven. Het dampende water zorgt voor een extra vochtige atmosfeer die de broodjes een knapperige korst en zachte binnenkant geeft.

Vergelijkbare recepten

Roggebrood uit de huisbakkerij

Huisgebakken brood is altijd vers en smakelijk. Dit recept stelt u in staat om perfect luchtig en aromatisch roggebrood te bakken in uw eigen keuken.

Glutenvrij brood

Een smakelijk en aromatisch brood, ideaal voor degenen die de inname van gluten moeten of willen beperken. Dit recept is eenvoudig en vereist geen speciale bakvaardigheden.

Knoflookstokbrood

Sappig knoflookstokbrood met een knapperige korst en een fluwelen knoflookvulling. Perfect als een grillhapje, voor een feestje of als diner met je favoriete soep.

Brood zonder gist

Een eenvoudig en snel recept voor zelfgebakken brood zonder gist. Ideaal voor mensen op een glutenvrij dieet of voor degenen die de voorkeur geven aan brood zonder gist.

Tarwebrood op gist

Zelfgemaakt tarwebrood op gist. Heel makkelijk klaar te maken en het uiteindelijke resultaat geeft je de smaak en aroma van thuis. Als we zelf brood bakken hebben we volledige controle over wat erin gaat. Gistbrood is de basis van elke keuken.

Boekweitbrood

Boekweitbrood is een heerlijke, gezonde en glutenvrije optie voor degenen die op zoek zijn naar alternatieven voor traditionele tarwemeelproducten. Het is ideaal voor het ontbijt of als aanvulling op soep.

Pizza brood

Eenvoudig en knapperig brood dat u kunt bereiden met pizzadeeg. Dit recept is ideaal voor diegenen die willen genieten van zelfgemaakt brood zonder lastig gistdeeg te hoeven maken.

Veganistisch appelbrood bakken

Als gepassioneerd bakker en echte appelliefhebber is appelbrood al heel lang een vast onderdeel van mijn bakexperimenten in de keuken. Ik vind dat het goed werkt als zoet ontbijt, maar ook als koffiekoek of wintertheekoek. Met zijn geurige kaneelappelaroma prikkelt het niet alleen de zintuigen, maar verspreidt het ook gezelligheid door het hele huis.

Vergelijkbare recepten

Roggebrood uit de huisbakkerij

Huisgebakken brood is altijd vers en smakelijk. Dit recept stelt u in staat om perfect luchtig en aromatisch roggebrood te bakken in uw eigen keuken.

Glutenvrij brood

Een smakelijk en aromatisch brood, ideaal voor degenen die de inname van gluten moeten of willen beperken. Dit recept is eenvoudig en vereist geen speciale bakvaardigheden.

Knoflookstokbrood

Sappig knoflookstokbrood met een knapperige korst en een fluwelen knoflookvulling. Perfect als een grillhapje, voor een feestje of als diner met je favoriete soep.

Brood zonder gist

Een eenvoudig en snel recept voor zelfgebakken brood zonder gist. Ideaal voor mensen op een glutenvrij dieet of voor degenen die de voorkeur geven aan brood zonder gist.

Tarwebrood op gist

Zelfgemaakt tarwebrood op gist. Heel makkelijk klaar te maken en het uiteindelijke resultaat geeft je de smaak en aroma van thuis. Als we zelf brood bakken hebben we volledige controle over wat erin gaat. Gistbrood is de basis van elke keuken.

Boekweitbrood

Boekweitbrood is een heerlijke, gezonde en glutenvrije optie voor degenen die op zoek zijn naar alternatieven voor traditionele tarwemeelproducten. Het is ideaal voor het ontbijt of als aanvulling op soep.

Pizza brood

Eenvoudig en knapperig brood dat u kunt bereiden met pizzadeeg. Dit recept is ideaal voor diegenen die willen genieten van zelfgemaakt brood zonder lastig gistdeeg te hoeven maken.

Veganistisch appelbrood bakken

Als gepassioneerd bakker en echte appelliefhebber is appelbrood al heel lang een vast onderdeel van mijn bakexperimenten in de keuken. Ik vind dat het goed werkt als zoet ontbijt, maar ook als koffiekoek of wintertheekoek. Met zijn geurige kaneelappelaroma prikkelt het niet alleen de zintuigen, maar verspreidt het ook gezelligheid door het hele huis.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

86 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

590 recepten

Diner

554 recepten

Dessert

348 recepten

Gebak

152 recepten

Taarten

74 recepten

Vleesgerechten

293 recepten