ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: RitaE

Eenvoudige Italiaanse verse Bruschetta

Dit is mijn favoriete voorgerecht geworden voor familiebijeenkomsten en gezellige borrels. Het is niet chic, maar het is ongelooflijk smaakvol, en het maakt zeker mooie herinneringen met elke hap.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
5
  • 6 Rijpe tomaten (Roma-tomaten zijn het lekkerst) Toegevoegd aan
  • 2 teentjes Knoflook, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 1 Volume Verse basilicumblaadjes, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 1 theelepel zout Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel balsamicoazijn Toegevoegd aan
  • 2 tbls olijfolie Toegevoegd aan
  • Stokbrood of Italiaans brood Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

15 min.
1. Stap

Begin met het goed wassen van de tomaten. Tomaten ontpitten en in kleine stukjes snijden is een kleine moeite, maar het is elke plak waard. Rijpe en verse tomaten maken de bruschetta smaakvoller.

2. Stap

Meng gehakte tomaten, gehakte knoflook en gehakte basilicumblaadjes in een kom. Wees gul met je basilicum. Volgens het advies van mijn oma kun je nooit genoeg basilicum in bruschetta hebben.

3. Stap

Breng op smaak met zout en voeg balsamicoazijn toe. Roer het mengsel goed door.

4. Stap

Giet de olijfolie er geleidelijk bij terwijl je blijft mixen. Het is belangrijk om de olie er langzaam bij te gieten om de textuur en de versheid van de bruschetta te behouden.

5. Stap

Snijd je stokbrood of Italiaans brood in plakjes. De dikte van het sneetje speelt een cruciale rol bij het perfect houden van het bruschetta-mengsel. Ik geef de voorkeur aan een dikte van ongeveer een centimeter, omdat het een ideale balans geeft van knapperige en zachte texturen na het roosteren.

6. Stap

Rooster de sneetjes brood lichtjes in de oven of zelfs op de grill tot ze goudbruin zijn. Vers geroosterd brood maakt het gerecht knapperig en dat contrasteert uitstekend met de sappige tomaten.

7. Stap

Laat het brood een beetje afkoelen. Wrijf wat knoflook op het brood voor wat extra smaak en beleg de sneetjes dan met een flinke schep van het tomaten-basilicummengsel. Voeg meer zout toe indien nodig.

Vergelijkbare recepten

Veganistische linzenstoofpot

Deze verwarmende en voedzame vegan linzenstoofpot is een absolute favoriet geworden in ons gezin! Zoals de meeste soepen en stoofschotels smaakt het de volgende dag nog beter als alle smaken goed zijn doorgetrokken. Maar zelfs vers bereid doet het hart van elke soepliefhebber sneller kloppen.

Verse Komkommer Gewikkeld Groentebroodje

Ik hou van dit recept vanwege de eenvoud en de versheid, en niet te vergeten de visuele aantrekkingskracht.

Zuurkoolsalade

Zuurkoolsalade is een van de hoofdbestanddelen van de traditionele Poolse keuken. Ik heb dit eenvoudige maar zeer smakelijke gerecht zelf al vaak gemaakt. Het past perfect bij vlees of geroosterde aardappelen.

Knoflookberenboter

Heerlijke en gezonde boter, ideaal voor het bereiden van toasts of als aanvulling bij gegrilde gerechten. Knoflookbeer is uitzonderlijk gezond en smaakt vooral goed in combinatie met boter.

Spruitjessalade met sinaasappel en walnoot

Een gezonde, knapperige spruitjessalade met sinaasappels en walnoten. Een perfecte salade voor het koude seizoen.

Vegetarische preisoep, snel en makkelijk

Ik ben dol op soepen in welke vorm dan ook en maak ze vaak klaar. Een van mijn favoriete variaties is vegetarische preisoep. Het is niet alleen gezond, maar ook erg lekker en heerlijk romig. Op kille avonden zorgt het voor precies de juiste hoeveelheid warmte en gezelligheid. Ik heb dit recept vaak gemaakt voor mijn familie en vrienden en wil het graag met jullie delen.

Krokant gesauteerde citroen-knoflookasperges

De knapperigheid en frisheid van de asperges in combinatie met de aromatische en krachtige smaak van knoflook maakt dit gerecht tot een persoonlijke favoriet.

Wortelgroente recept slechts 5 ingrediënten

Dit recept met wortels en groenten is een familiefavoriet bij ons thuis en ik heb het al verschillende keren gemaakt. Het is ongetwijfeld een heerlijk en voedzaam gerecht dat boordevol verse wortelen en pittige kruiden zit. De zoetheid van de wortelen in combinatie met de smaak van peterselie zorgt elke keer weer voor een ongelooflijk lekkere ervaring.

Vergelijkbare recepten

Veganistische linzenstoofpot

Deze verwarmende en voedzame vegan linzenstoofpot is een absolute favoriet geworden in ons gezin! Zoals de meeste soepen en stoofschotels smaakt het de volgende dag nog beter als alle smaken goed zijn doorgetrokken. Maar zelfs vers bereid doet het hart van elke soepliefhebber sneller kloppen.

Verse Komkommer Gewikkeld Groentebroodje

Ik hou van dit recept vanwege de eenvoud en de versheid, en niet te vergeten de visuele aantrekkingskracht.

Zuurkoolsalade

Zuurkoolsalade is een van de hoofdbestanddelen van de traditionele Poolse keuken. Ik heb dit eenvoudige maar zeer smakelijke gerecht zelf al vaak gemaakt. Het past perfect bij vlees of geroosterde aardappelen.

Knoflookberenboter

Heerlijke en gezonde boter, ideaal voor het bereiden van toasts of als aanvulling bij gegrilde gerechten. Knoflookbeer is uitzonderlijk gezond en smaakt vooral goed in combinatie met boter.

Spruitjessalade met sinaasappel en walnoot

Een gezonde, knapperige spruitjessalade met sinaasappels en walnoten. Een perfecte salade voor het koude seizoen.

Vegetarische preisoep, snel en makkelijk

Ik ben dol op soepen in welke vorm dan ook en maak ze vaak klaar. Een van mijn favoriete variaties is vegetarische preisoep. Het is niet alleen gezond, maar ook erg lekker en heerlijk romig. Op kille avonden zorgt het voor precies de juiste hoeveelheid warmte en gezelligheid. Ik heb dit recept vaak gemaakt voor mijn familie en vrienden en wil het graag met jullie delen.

Krokant gesauteerde citroen-knoflookasperges

De knapperigheid en frisheid van de asperges in combinatie met de aromatische en krachtige smaak van knoflook maakt dit gerecht tot een persoonlijke favoriet.

Wortelgroente recept slechts 5 ingrediënten

Dit recept met wortels en groenten is een familiefavoriet bij ons thuis en ik heb het al verschillende keren gemaakt. Het is ongetwijfeld een heerlijk en voedzaam gerecht dat boordevol verse wortelen en pittige kruiden zit. De zoetheid van de wortelen in combinatie met de smaak van peterselie zorgt elke keer weer voor een ongelooflijk lekkere ervaring.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

172 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

755 recepten

Diner

699 recepten

Dessert

530 recepten

Gebak

191 recepten

Taarten

114 recepten

Vleesgerechten

367 recepten