ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : Efraimstochter

Eenvoudig decoratieve kinderkoekjes bakken

Mijn kinderen zijn dol op deze koekjes. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook feestelijk en schattig, waardoor ze perfect zijn voor kinderfeestjes en andere vieringen. Ze zijn gemaakt met eenvoudige ingrediënten en zijn snel klaar. Ik heb ze ontelbare keren gemaakt en de glimlach op de gezichten van mijn kinderen als ze deze koekjes zien, is onbetaalbaar. De kinderen kunnen helpen met bakken en versieren.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
30
  • 250 g Meel Toegevoegd aan
  • 100 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 2 dooier Toegevoegd aan
  • 150 g koude boter Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel vanille-essence Toegevoegd aan
  • Glazuur glazuur Toegevoegd aan
  • Kleurrijke hagelslag of chocoladedruppels naar keuze Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Om decoratieve kinderkoekjes te bakken, meng je de bloem, suiker en zout in een kom. Hier moet je heel goed roeren om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn. Ik deed dit niet in mijn eerste pogingen en sommige koekjes waren zoeter dan andere.

2. Stap

Voeg de eierdooiers, het vanille-extract en de koude boter toe. Kneed alles snel tot een soepel deeg. Ik heb uit ervaring geleerd dat het belangrijk is om het deeg snel te kneden zodat de boter niet smelt en het deeg plakkerig wordt.

3. Stap

Verdeel het deeg in verschillende delen (afhankelijk van het aantal kleuren dat je wilt). Voeg aan elk deel een paar druppels voedselkleurstof toe en kneed het goed door. De kinderen vinden het leuk om te helpen met kneden en te zien hoe het deeg van kleur verandert.

4. Stap

Rol het deeg uit en snijd de koekjes uit met behulp van een koekjesvorm. Ik vond dat een dikte van ongeveer 3 mm perfect is - ze zijn niet te dik, bakken gelijkmatig en behouden hun vorm.

5. Stap

Leg de uitgesneden koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 10-12 minuten op 180°C tot ze lichtbruin zijn. Controleer regelmatig of de koekjes niet aanbranden.

6. Stap

Laat de koekjes volledig afkoelen voor je ze serveert. Ze smaken het lekkerst als ze vers zijn, maar kunnen ook een paar dagen in een luchtdicht blik bewaard worden. Versier de kinderkoekjes tot slot met glazuur en hagelslag of chocoladedruppels naar wens.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

807 recepten

Ontbijt

207 recepten

Laat ontbijt

177 recepten

Middagmaal

874 recepten

Dessert

629 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

420 recepten

Pasta

113 recepten