ADVERTENTIE

Bron :: bhfack2 from Getty Images

Brood zonder kneden

Een eenvoudig no-knead broodrecept dat een minimum aan werk vereist en het resultaat is altijd verbluffend - prachtig luchtig brood met een knapperige korst en een rijke smaak.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 360 g Gladde bloem Toegevoegd aan
  • 10 g Zouten Toegevoegd aan
  • 1 g Gedroogde gist Toegevoegd aan
  • 350 ml Lauw water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

360 min.
1. Stap

Begin met het mengen van de bloem, het zout en de gist in een kom. In mijn lange ervaring met het bakken van zelfgebakken brood, heb ik gemerkt dat het heel belangrijk is om de droge ingrediënten goed te mengen, zodat de gist gelijkmatig door het deeg wordt verspreid.

2. Stap

Voeg dan lauw water toe en meng met een lepel tot alle ingrediënten gecombineerd zijn en een plakkerig deeg vormen.

3. Stap

Dek de kom af met plasticfolie en laat minstens 12-18 uur rijzen op een warme plek.

4. Stap

4) Als het deeg mooi gerezen is, leg het dan op een met bloem bestoven deegroller en druk het plat tot een rond brood. Het deeg is vrij zacht en hoeft niet verder gekneed te worden.

5. Stap

Verwarm de oven voor op 220 graden en bak 35-40 minuten, tot het brood mooi licht is geworden en er een mooie knapperige korst op het oppervlak is gevormd. Deze stap is het belangrijkste en mijn persoonlijke tip is om het brood elke 5 minuten te controleren tijdens de laatste 10 minuten van het bakken om te voorkomen dat het brood verbrandt.

Vergelijkbare recepten

Brood zonder gist

Een eenvoudig en snel recept voor zelfgebakken brood zonder gist. Ideaal voor mensen op een glutenvrij dieet of voor degenen die de voorkeur geven aan brood zonder gist.

Boekweitbrood

Boekweitbrood is een heerlijke, gezonde en glutenvrije optie voor degenen die op zoek zijn naar alternatieven voor traditionele tarwemeelproducten. Het is ideaal voor het ontbijt of als aanvulling op soep.

Veganistisch appelbrood bakken

Als gepassioneerd bakker en echte appelliefhebber is appelbrood al heel lang een vast onderdeel van mijn bakexperimenten in de keuken. Ik vind dat het goed werkt als zoet ontbijt, maar ook als koffiekoek of wintertheekoek. Met zijn geurige kaneelappelaroma prikkelt het niet alleen de zintuigen, maar verspreidt het ook gezelligheid door het hele huis.

Langos zoals van de kerstmarkt

Een recept zo sfeervol als een kerstmarkt en zo gezellig als een knusse winteravond: langos. Deze Hongaarse vetbollen zijn absoluut een must voor elk winterseizoen. De buitenkant is knapperig en de binnenkant is heerlijk mals en zacht. Mijn familie en ik zijn er dol op! Ik heb dit recept afgelopen kerst geprobeerd en het was een groot succes. Je kunt de langos beleggen zoals je zelf wilt!

Appeltaart dessert

Deze gebakken appeltaart is zowel een fruitig als hartig herfst- en winterdessert dat ik altijd graag maak. Het vult niet alleen het huis met de smaken van kaneel en geroosterde appels, het is ook een echte blikvanger op elke koffietafel. Door marsepein toe te voegen krijgt de klassieke gebakken appel een hele nieuwe twist, die erg populair is.

Eenvoudige kastanjes in de oven

Er gaat niets boven vers geroosterde kastanjes in de oven. De zoete, nootachtige smaak van deze vruchten in combinatie met het knisperende, gezellige vuur is gewoon onovertroffen. Ik bereid al jaren kastanjes en heb een aantal belangrijke aspecten ontdekt die ik graag met jullie wil delen.

Roggebrood uit de huisbakkerij

Huisgebakken brood is altijd vers en smakelijk. Dit recept stelt u in staat om perfect luchtig en aromatisch roggebrood te bakken in uw eigen keuken.

Bakmix in een potje voor brownies: een zoet, zelfgemaakt cadeau

Deze bakmix in een potje voor brownies is een cadeautje uit mijn keuken. Het is een persoonlijke favoriet die ik keer op keer maak. De brownies gemaakt met deze mix zijn ongelooflijk vochtig, chocolade-achtig en smelten gewoonweg in de mond.

Vergelijkbare recepten

Brood zonder gist

Een eenvoudig en snel recept voor zelfgebakken brood zonder gist. Ideaal voor mensen op een glutenvrij dieet of voor degenen die de voorkeur geven aan brood zonder gist.

Boekweitbrood

Boekweitbrood is een heerlijke, gezonde en glutenvrije optie voor degenen die op zoek zijn naar alternatieven voor traditionele tarwemeelproducten. Het is ideaal voor het ontbijt of als aanvulling op soep.

Veganistisch appelbrood bakken

Als gepassioneerd bakker en echte appelliefhebber is appelbrood al heel lang een vast onderdeel van mijn bakexperimenten in de keuken. Ik vind dat het goed werkt als zoet ontbijt, maar ook als koffiekoek of wintertheekoek. Met zijn geurige kaneelappelaroma prikkelt het niet alleen de zintuigen, maar verspreidt het ook gezelligheid door het hele huis.

Langos zoals van de kerstmarkt

Een recept zo sfeervol als een kerstmarkt en zo gezellig als een knusse winteravond: langos. Deze Hongaarse vetbollen zijn absoluut een must voor elk winterseizoen. De buitenkant is knapperig en de binnenkant is heerlijk mals en zacht. Mijn familie en ik zijn er dol op! Ik heb dit recept afgelopen kerst geprobeerd en het was een groot succes. Je kunt de langos beleggen zoals je zelf wilt!

Appeltaart dessert

Deze gebakken appeltaart is zowel een fruitig als hartig herfst- en winterdessert dat ik altijd graag maak. Het vult niet alleen het huis met de smaken van kaneel en geroosterde appels, het is ook een echte blikvanger op elke koffietafel. Door marsepein toe te voegen krijgt de klassieke gebakken appel een hele nieuwe twist, die erg populair is.

Eenvoudige kastanjes in de oven

Er gaat niets boven vers geroosterde kastanjes in de oven. De zoete, nootachtige smaak van deze vruchten in combinatie met het knisperende, gezellige vuur is gewoon onovertroffen. Ik bereid al jaren kastanjes en heb een aantal belangrijke aspecten ontdekt die ik graag met jullie wil delen.

Roggebrood uit de huisbakkerij

Huisgebakken brood is altijd vers en smakelijk. Dit recept stelt u in staat om perfect luchtig en aromatisch roggebrood te bakken in uw eigen keuken.

Bakmix in een potje voor brownies: een zoet, zelfgemaakt cadeau

Deze bakmix in een potje voor brownies is een cadeautje uit mijn keuken. Het is een persoonlijke favoriet die ik keer op keer maak. De brownies gemaakt met deze mix zijn ongelooflijk vochtig, chocolade-achtig en smelten gewoonweg in de mond.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

86 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

590 recepten

Diner

554 recepten

Dessert

348 recepten

Gebak

152 recepten

Taarten

74 recepten

Vleesgerechten

293 recepten