ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : ali-a

Borscht vegetarische Russische keuken

Ik heb borsjt in veel variaties bereid en ervan genoten, maar deze vegetarische versie springt eruit. Het is vol van smaak en voldoet aan de behoefte aan iets hartigs en vullends zonder dat je je toevlucht hoeft te nemen tot vlees. De aardse smaken van de groenten harmoniëren perfect met de zoetzure smaak van de bieten en tomaten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 3 gemiddelde grootte biet Toegevoegd aan
  • 2 aaseter Toegevoegd aan
  • 1 groot Ui Toegevoegd aan
  • 2 Aardappelen Toegevoegd aan
  • 2 Tomaten Toegevoegd aan
  • 1 Kruidnagel Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon plantaardige olie Toegevoegd aan
  • 1 kleine witte kool Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 Confederatie dille Toegevoegd aan
  • 1 Confederatie Peterselie Toegevoegd aan
  • 200 g Zure room Toegevoegd aan
  • 1 l groentebouillon Toegevoegd aan
  • 2 hardgekookt Eieren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

80 min.
1. Stap

Schil en snijd voor het vegetarische borsjt-recept de bieten, wortelen, uien en aardappelen in kleine stukjes. De ervaring leert dat het snijden van de bieten op het einde voorkomt dat je handen te gekleurd worden.

2. Stap

Pel en hak het knoflookteentje en zet apart.

3. Stap

Verhit de plantaardige olie in een grote pan en voeg de uien toe. Bak ze tot ze doorschijnend zijn - dit versterkt de zoete smaak.

4. Stap

Voeg nu de wortels en bieten toe aan de pan en kook alles nog 10 minuten op een middelhoog vuur. Ik raad aan de pan af en toe te schudden om te voorkomen dat de groenten aanbranden.

5. Stap

Voeg de gehakte tomaten en het gehakte knoflookteentje toe en laat nog 5 minuten sudderen.

6. Stap

Voeg dan de aardappelen en de fijngesneden witte kool toe. Breng op smaak met zout en peper. Ik kan alleen maar aanraden om later eventueel iets voorzichtiger te zijn met het zout en de kruiden.

7. Stap

Voeg de groentebouillon toe en laat 20-25 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn.

8. Stap

Voeg tot slot de fijngehakte peterselie en dille toe. Een flinke portie van deze kruiden geeft de borsjt zijn authentieke smaken.

9. Stap

Serveer de hete soep met een toefje zure room en een half gekookt ei. Mijn ervaring is dat de borsjtsj de volgende dag nog lekkerder smaakt als de smaken de kans hebben gehad om goed in te trekken! Een sneetje grijs brood past perfect bij borsjt.

10. Stap

Veel plezier met het uitproberen en genieten van dit traditionele Russische recept! En vergeet niet dat je er altijd mee kunt variëren - wees creatief en pas de ingrediënten aan je eigen smaak aan!

Vergelijkbare recepten

Vegetarische preisoep, snel en makkelijk

Ik ben dol op soepen in welke vorm dan ook en maak ze vaak klaar. Een van mijn favoriete variaties is vegetarische preisoep. Het is niet alleen gezond, maar ook erg lekker en heerlijk romig. Op kille avonden zorgt het voor precies de juiste hoeveelheid warmte en gezelligheid. Ik heb dit recept vaak gemaakt voor mijn familie en vrienden en wil het graag met jullie delen.

Veganistische linzenstoofpot

Deze verwarmende en voedzame vegan linzenstoofpot is een absolute favoriet geworden in ons gezin! Zoals de meeste soepen en stoofschotels smaakt het de volgende dag nog beter als alle smaken goed zijn doorgetrokken. Maar zelfs vers bereid doet het hart van elke soepliefhebber sneller kloppen.

Hartige zelfgemaakte zuurkoolsoep

Er gaat niets boven een warme en smaakvolle zuurkoolsoep op koude, winterse dagen. Dit recept is een traditioneel familierecept dat ik al ontelbare keren heb gemaakt. Het heeft altijd een vullende en bevredigende smaak en is zelfs vegetarisch. Bestrooid met een beetje komijn is het een genot voor fijnproevers!

Klassieke vegetarische wortelstoofpot

Klassieke wortelstoofpot is een van mijn absolute lievelingsgerechten. Het doet me altijd denken aan mijn kindertijd en de troostrijke gerechten van mijn oma. Dit hartige gerecht is gemakkelijk te maken en ideaal voor koude dagen. Deze vegetarische stoofpot kost ongeveer 60 minuten om te bereiden, maar geloof me, het is elke minuut waard.

Raapstelen volgens oma's recept

Als kind was het koude seizoen altijd het moment voor zelfgemaakte wrukenstoofpot. Aan dit traditionele Mecklenburgse recept uit grootmoeders keuken bewaar ik de dierbaarste herinneringen. Met zijn stevige mix van wruken stoofpot en zijn verwarmende smaken, brengt het nog steeds een troostende warmte in mijn huis.

Romige aardpeer soep recept

Dit recept is een van mijn absolute favorieten, vooral in de koude wintermaanden. Aardperen soep is niet alleen gezond, maar ook ontzettend lekker. En het is zo snel en makkelijk te bereiden! Aardperen zijn een gewas waarvan de lichtzoete knol wordt gebruikt als een wortelgroente voor voeding, vergelijkbaar met yacon.

Eenvoudige vegetarische aardappelsoep

Ik heb deze stevige vegetarische aardappelsoep vaak gemaakt voor mijn gezin. Hij is licht, gezond en ongelooflijk vullend. Met een basis van groentebouillon en aardappelen gemengd met groenten naar keuze is deze soep lekker en perfect voor koel weer. Lekker met vers wit brood als bijgerecht.

Romige vegetarische zoete aardappelsoep

Ik ben erg dol geworden op deze soep. Ik probeerde hem voor het eerst op een koude winteravond en was meteen onder de indruk van de hartige en toch zoete smaak. Hij verwarmt je van binnenuit en is uitzonderlijk lekker. Ik hou vooral van het gemak van de bereiding en het feit dat je alle ingrediënten meestal al in huis hebt.

Vergelijkbare recepten

Vegetarische preisoep, snel en makkelijk

Ik ben dol op soepen in welke vorm dan ook en maak ze vaak klaar. Een van mijn favoriete variaties is vegetarische preisoep. Het is niet alleen gezond, maar ook erg lekker en heerlijk romig. Op kille avonden zorgt het voor precies de juiste hoeveelheid warmte en gezelligheid. Ik heb dit recept vaak gemaakt voor mijn familie en vrienden en wil het graag met jullie delen.

Veganistische linzenstoofpot

Deze verwarmende en voedzame vegan linzenstoofpot is een absolute favoriet geworden in ons gezin! Zoals de meeste soepen en stoofschotels smaakt het de volgende dag nog beter als alle smaken goed zijn doorgetrokken. Maar zelfs vers bereid doet het hart van elke soepliefhebber sneller kloppen.

Hartige zelfgemaakte zuurkoolsoep

Er gaat niets boven een warme en smaakvolle zuurkoolsoep op koude, winterse dagen. Dit recept is een traditioneel familierecept dat ik al ontelbare keren heb gemaakt. Het heeft altijd een vullende en bevredigende smaak en is zelfs vegetarisch. Bestrooid met een beetje komijn is het een genot voor fijnproevers!

Klassieke vegetarische wortelstoofpot

Klassieke wortelstoofpot is een van mijn absolute lievelingsgerechten. Het doet me altijd denken aan mijn kindertijd en de troostrijke gerechten van mijn oma. Dit hartige gerecht is gemakkelijk te maken en ideaal voor koude dagen. Deze vegetarische stoofpot kost ongeveer 60 minuten om te bereiden, maar geloof me, het is elke minuut waard.

Raapstelen volgens oma's recept

Als kind was het koude seizoen altijd het moment voor zelfgemaakte wrukenstoofpot. Aan dit traditionele Mecklenburgse recept uit grootmoeders keuken bewaar ik de dierbaarste herinneringen. Met zijn stevige mix van wruken stoofpot en zijn verwarmende smaken, brengt het nog steeds een troostende warmte in mijn huis.

Romige aardpeer soep recept

Dit recept is een van mijn absolute favorieten, vooral in de koude wintermaanden. Aardperen soep is niet alleen gezond, maar ook ontzettend lekker. En het is zo snel en makkelijk te bereiden! Aardperen zijn een gewas waarvan de lichtzoete knol wordt gebruikt als een wortelgroente voor voeding, vergelijkbaar met yacon.

Eenvoudige vegetarische aardappelsoep

Ik heb deze stevige vegetarische aardappelsoep vaak gemaakt voor mijn gezin. Hij is licht, gezond en ongelooflijk vullend. Met een basis van groentebouillon en aardappelen gemengd met groenten naar keuze is deze soep lekker en perfect voor koel weer. Lekker met vers wit brood als bijgerecht.

Romige vegetarische zoete aardappelsoep

Ik ben erg dol geworden op deze soep. Ik probeerde hem voor het eerst op een koude winteravond en was meteen onder de indruk van de hartige en toch zoete smaak. Hij verwarmt je van binnenuit en is uitzonderlijk lekker. Ik hou vooral van het gemak van de bereiding en het feit dat je alle ingrediënten meestal al in huis hebt.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

91 recepten

Laat ontbijt

99 recepten

Middagmaal

590 recepten

Diner

554 recepten

Dessert

349 recepten

Gebak

155 recepten

Taarten

75 recepten

Vleesgerechten

293 recepten