ADVERTENTIE

Bron :: razmarinka from Getty Images

Bloemkoolpuree

Recept voor bloemkoolpuree, geschikt als bijgerecht bij het hoofdgerecht.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 stuk Grote bloemkool Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 50 ml Kookroom Toegevoegd aan
  • 2 el Boter Toegevoegd aan
  • Zout en zwarte peper naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

25 min.
1. Stap

Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Breng in een pan het water aan de kook, breng het op smaak met zout en voeg de bloemkool toe. Kook ongeveer 15 minuten of tot de bloemkool zacht is. Ik test altijd met een vork - als de bloemkool zacht is, haal ik hem uit het water.

2. Stap

Pel en pers de knoflook. Meng de room met de boter en de knoflook in een klein steelpannetje, laat even pruttelen en zet dan apart.

3. Stap

Giet de zachte bloemkool af en doe in een blender met de roomsaus. Blend tot je een gladde puree hebt. Ik hou ervan dat mijn puree zacht en glad is, dus ik blend vrij lang.

4. Stap

Breng op smaak met zout en zwarte peper.

Vergelijkbare recepten

Verfijnde Rodekool uit een Pot

Dit eenvoudige recept helpt u om de smaakervaring van rodekool uit een pot te verbeteren. Met slechts een paar extra ingrediënten wordt de rodekool een fijn bijgerecht, dat perfect past bij geroosterd vlees of vis.

Erwtenpuree

Erwtenpuree is een eenvoudige en voedzame schotel die ideaal is als bijgerecht voor vlees of vis.

Veganistische linzenstoofpot

Deze verwarmende en voedzame vegan linzenstoofpot is een absolute favoriet geworden in ons gezin! Zoals de meeste soepen en stoofschotels smaakt het de volgende dag nog beter als alle smaken goed zijn doorgetrokken. Maar zelfs vers bereid doet het hart van elke soepliefhebber sneller kloppen.

Gemakkelijk gekruide bloemkool hummus

Dit recept voor Bloemkool Hummus is een fantastische variatie op de traditionele Midden-Oosterse dip.

Bloemkoolpannenkoeken met kaas

Krokante bloemkoolpannenkoeken met kaas zijn de ideale keuze voor een snelle en gezonde lunch of diner. Ze zijn eenvoudig te bereiden en het resultaat is het waard.

Salade met prei

Eenvoudige bijgerecht

Zuurkoolsalade

Zuurkoolsalade is een van de hoofdbestanddelen van de traditionele Poolse keuken. Ik heb dit eenvoudige maar zeer smakelijke gerecht zelf al vaak gemaakt. Het past perfect bij vlees of geroosterde aardappelen.

Gefrituurde bloemkool, eenvoudig bereid

Ik ben dol op gebakken bloemkool. Het is een recept dat ik keer op keer maak. De bloemkool wordt knapperig en smakelijk en krijgt altijd lovende kritieken van al mijn gasten. De totale bereidingstijd is ongeveer 35 minuten en het recept is genoeg voor ongeveer 4 porties. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en het hele proces is vrij eenvoudig.

Vergelijkbare recepten

Verfijnde Rodekool uit een Pot

Dit eenvoudige recept helpt u om de smaakervaring van rodekool uit een pot te verbeteren. Met slechts een paar extra ingrediënten wordt de rodekool een fijn bijgerecht, dat perfect past bij geroosterd vlees of vis.

Erwtenpuree

Erwtenpuree is een eenvoudige en voedzame schotel die ideaal is als bijgerecht voor vlees of vis.

Veganistische linzenstoofpot

Deze verwarmende en voedzame vegan linzenstoofpot is een absolute favoriet geworden in ons gezin! Zoals de meeste soepen en stoofschotels smaakt het de volgende dag nog beter als alle smaken goed zijn doorgetrokken. Maar zelfs vers bereid doet het hart van elke soepliefhebber sneller kloppen.

Gemakkelijk gekruide bloemkool hummus

Dit recept voor Bloemkool Hummus is een fantastische variatie op de traditionele Midden-Oosterse dip.

Bloemkoolpannenkoeken met kaas

Krokante bloemkoolpannenkoeken met kaas zijn de ideale keuze voor een snelle en gezonde lunch of diner. Ze zijn eenvoudig te bereiden en het resultaat is het waard.

Salade met prei

Eenvoudige bijgerecht

Zuurkoolsalade

Zuurkoolsalade is een van de hoofdbestanddelen van de traditionele Poolse keuken. Ik heb dit eenvoudige maar zeer smakelijke gerecht zelf al vaak gemaakt. Het past perfect bij vlees of geroosterde aardappelen.

Gefrituurde bloemkool, eenvoudig bereid

Ik ben dol op gebakken bloemkool. Het is een recept dat ik keer op keer maak. De bloemkool wordt knapperig en smakelijk en krijgt altijd lovende kritieken van al mijn gasten. De totale bereidingstijd is ongeveer 35 minuten en het recept is genoeg voor ongeveer 4 porties. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en het hele proces is vrij eenvoudig.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

166 recepten

Laat ontbijt

147 recepten

Middagmaal

738 recepten

Diner

687 recepten

Dessert

517 recepten

Gebak

189 recepten

Taarten

106 recepten

Vleesgerechten

360 recepten