ADVERTENTIE

Bron :: razmarinka from Getty Images

Bloemkoolpuree

Recept voor bloemkoolpuree, geschikt als bijgerecht bij het hoofdgerecht.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 stuk Grote bloemkool Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 50 ml Kookroom Toegevoegd aan
  • 2 el Boter Toegevoegd aan
  • Zout en zwarte peper naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

25 min.
1. Stap

Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Breng in een pan het water aan de kook, breng het op smaak met zout en voeg de bloemkool toe. Kook ongeveer 15 minuten of tot de bloemkool zacht is. Ik test altijd met een vork - als de bloemkool zacht is, haal ik hem uit het water.

2. Stap

Pel en pers de knoflook. Meng de room met de boter en de knoflook in een klein steelpannetje, laat even pruttelen en zet dan apart.

3. Stap

Giet de zachte bloemkool af en doe in een blender met de roomsaus. Blend tot je een gladde puree hebt. Ik hou ervan dat mijn puree zacht en glad is, dus ik blend vrij lang.

4. Stap

Breng op smaak met zout en zwarte peper.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

858 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Middagmaal

922 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten