ADVERTENTIE

Bron :: tasha_lyubina from Getty Images

Beurre Blanc saus

Een eenvoudig recept voor het bereiden van Beurre Blanc saus, wat 'witte boter' betekent in het Frans. Deze saus is een klassieke onderdeel van de Franse keuken en past perfect bij vis of zeevruchten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
2
  • 200 g boter Toegevoegd aan
  • 50 ml witte wijn Toegevoegd aan
  • 50 ml Witte wijnazijn Toegevoegd aan
  • 2 stukjes sjalotten Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Verwarm de wijn, azijn en sjalot in een kleine steelpan, totdat de vloeistof bijna volledig is verdampt. Ongeveer 5 minuten.

2. Stap

Voeg stukjes boter toe en blijf roeren tot de boter is gesmolten en de saus glad is.

3. Stap

Zeef de saus en verwarm opnieuw voor het serveren, maar laat niet koken. Serveer warm.

Vergelijkbare recepten

Champignons roomsaus recept

Ik ken dit recept uit mijn kindertijd, toen mijn oma een romige champignonsaus maakte waar we allemaal dol op waren. Sindsdien gebruik ik haar recept als mijn geheime wapen voor een snel, makkelijk en heerlijk gerecht dat altijd in de smaak valt. Of het nu over pasta, vlees of groenten geserveerd wordt, deze romige champignonsaus is altijd een schot in de roos.

Rode wijnsaus

Een heerlijke en rijke rode wijnsaus, perfect geserveerd met rundvlees of wild.

Tomatensaus met room

Klassieke tomatensaus met toegevoegde room voor een betere smaak en romige consistentie. Ideaal voor pasta of als bijgerecht bij vlees.

Romige kaassaus met smeltkaas

Deze kaassaus met smeltkaas is een absolute favoriet in mijn familie en is door de jaren heen steeds weer verfijnd. Hij is romig, smaakvol en gewoonweg heerlijk. De saus is perfect als dip, pastasaus of bij verschillende gerechten. Als ervaren hobbykok kan ik zeggen dat dit recept altijd een succes is.

Veganistische Jus

Een heerlijke en eenvoudige veganistische versie van de klassieke jus. Perfect met aardappelpuree, gebakken tofu en meer.

Chocolade-cacaoglazuur

De beste cacao chocolade glazuur. Het is heerlijk veelzijdig - het is perfect voor bundt cakes, broodjes of cupcakes.

Cranberrysaus Bijgerecht

Cranberrysaus is een andere favoriet van mijn familie en vrienden omdat het zo veelzijdig is. Het kan een ongeëvenaarde smaak geven aan zowel vleesgerechten als kaas. Ik heb dit recept in de loop der jaren geperfectioneerd en ik kan je verzekeren dat het elke keer weer een hit is. Het is rijk, levendig en vol van smaak - net als chutney - dus zeker het proberen waard.

Zoete chilisaus

Zoete chilisaus is een van mijn favoriete toevoegingen aan de maaltijd. Ik vind hem het lekkerst bij gebakken kipreepjes of als dip voor loempia's. Dit recept is heel eenvoudig

Vergelijkbare recepten

Champignons roomsaus recept

Ik ken dit recept uit mijn kindertijd, toen mijn oma een romige champignonsaus maakte waar we allemaal dol op waren. Sindsdien gebruik ik haar recept als mijn geheime wapen voor een snel, makkelijk en heerlijk gerecht dat altijd in de smaak valt. Of het nu over pasta, vlees of groenten geserveerd wordt, deze romige champignonsaus is altijd een schot in de roos.

Rode wijnsaus

Een heerlijke en rijke rode wijnsaus, perfect geserveerd met rundvlees of wild.

Tomatensaus met room

Klassieke tomatensaus met toegevoegde room voor een betere smaak en romige consistentie. Ideaal voor pasta of als bijgerecht bij vlees.

Romige kaassaus met smeltkaas

Deze kaassaus met smeltkaas is een absolute favoriet in mijn familie en is door de jaren heen steeds weer verfijnd. Hij is romig, smaakvol en gewoonweg heerlijk. De saus is perfect als dip, pastasaus of bij verschillende gerechten. Als ervaren hobbykok kan ik zeggen dat dit recept altijd een succes is.

Veganistische Jus

Een heerlijke en eenvoudige veganistische versie van de klassieke jus. Perfect met aardappelpuree, gebakken tofu en meer.

Chocolade-cacaoglazuur

De beste cacao chocolade glazuur. Het is heerlijk veelzijdig - het is perfect voor bundt cakes, broodjes of cupcakes.

Cranberrysaus Bijgerecht

Cranberrysaus is een andere favoriet van mijn familie en vrienden omdat het zo veelzijdig is. Het kan een ongeëvenaarde smaak geven aan zowel vleesgerechten als kaas. Ik heb dit recept in de loop der jaren geperfectioneerd en ik kan je verzekeren dat het elke keer weer een hit is. Het is rijk, levendig en vol van smaak - net als chutney - dus zeker het proberen waard.

Zoete chilisaus

Zoete chilisaus is een van mijn favoriete toevoegingen aan de maaltijd. Ik vind hem het lekkerst bij gebakken kipreepjes of als dip voor loempia's. Dit recept is heel eenvoudig

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

172 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

755 recepten

Diner

699 recepten

Dessert

529 recepten

Gebak

191 recepten

Taarten

113 recepten

Vleesgerechten

367 recepten