ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Couleur

Aardappelpannen met romige kaas

In dit recept komen de rijkdom van kaas, het comfort van aardappelen en de subtiele, zoete smaken van uien samen. Het wordt altijd heerlijk romig en vol van smaak, een perfect bijgerecht voor het avondeten of een comfortabele lunch op zichzelf.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 5 middelgrote aardappelen Toegevoegd aan
  • 1 Middelgrote ui Toegevoegd aan
  • 3 teentjes Van knoflook Toegevoegd aan
  • 500 ml Van room Toegevoegd aan
  • 200 gms Van geraspte cheddarkaas Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Van zout Toegevoegd aan
  • 12 theelepel Van zwarte peper Toegevoegd aan
  • 50 gms Van boter Toegevoegd aan
  • Verse peterselie voor garnering Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

105 min.
1. Stap

Verwarm je oven voor op 355 graden Fahrenheit (180 graden Celsius) - een belangrijke stap die ervoor zorgt dat je aardappels gelijkmatig bakken.

2. Stap

Schil vervolgens je aardappelen en ui en snijd ze in dunne plakjes. Persoonlijk gebruik ik hiervoor een mandoline snijmachine, maar een scherp mes werkt net zo goed.

3. Stap

Plet de knoflook met een hakmolen of pers - het sap moet goed vrijkomen om de beste smaak aan het baksel te geven.

4. Stap

Meng in een grote mengkom de aardappelschijfjes, uien, uitgeperste knoflook, room, de helft van de kaas, zout en peper. Meng het goed door elkaar zodat elk plakje een laagje room en kaas krijgt, dit zorgt voor een romiger baksel.

5. Stap

Vet je ovenschaal in met boter en zorg ervoor dat alle kanten goed bedekt zijn om plakken te voorkomen. Na jaren bakken zou ik aanraden om een diepe schaal te gebruiken, zodat de romigheid niet overloopt.

6. Stap

Leg het aardappelmengsel gelijkmatig in de ovenschaal en druk het aan zodat het compact wordt.

7. Stap

Strooi de rest van de kaas erover voordat je de aardappelen in de oven zet. De kaas vormt een gouden korst als de aardappels bakken - een traktatie voor alle kaasliefhebbers!

8. Stap

Bak ongeveer 1 uur en 15 minuten, tot de bovenkant goudkleurig is en de aardappelen zacht zijn. Gebruik een vork om te controleren of de aardappelen gaar zijn - de vork moet er gemakkelijk inglijden zonder weerstand.

9. Stap

Laat een paar minuten afkoelen en garneer met verse peterselie voor het opdienen. De garnering voegt niet alleen kleur toe, maar ook een frisse smaak.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

587 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Slowaaks

4 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Taarten

123 recepten